Notícies

  Dilluns, 24 de març de 2014

La 18a Trobada de Puntaires de les Borges aplega unes 600 artistes

Un total de 1.200 persones es van donar cita ahir a les Borges Blanques en la 18a Trobada de puntaires organitzada per l'Associació de Dones la Rosada. D'aquests 1.200 assistents, la meitat eren puntiaires arribades d'arreu de Catalunya, tot i que principalment provenien de les comarques de Ponent. La jornada es va allargar durant tot el matí i va comptar amb la presència d'una vintena de parades de manualitats i bijuteria.

L'acte va arrencar a les deu del matí amb un esmorzar gratuït amb coca i xocolata per a tots els assistents i va incloure una rifa en la què es van sortejar 92 regals, obsequi dels diferents comerços de la població.

A més, i durant tot el matí, les puntaires van demostrar la seva destresa a l'hora de fer anar els boixets, una tasca que va quedar palesa més tard, quan els visitants van poder veure l'exposició dels treballs realitzats tant amb tècniques antigues com amb les més actuals.

Per la seva part l'alcalde Enric Mir, que va assistir a la cloenda de l'acte, ha volgut felicitar a les membres de La Rosada "per aconseguir, un any més, que la Trobada de puntaires de les Borges sigui un èxit, com ho demostra el fet que cada any incrementa el nombre de participants, passant dels poc més de 500 l'any passat als 600 d'aquesta edició". Mir també ha subratllat la importància d'aquest acte "que pretén donar a conèixer, mantenir i enfortir aquest noble art de fer puntes al coixí, patrimoni de tots els catalans".

Imatge de la trobada (foto: Ajuntament de les Borges)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa