Notícies

  Dimarts, 16 de juny de 2020

Licitat el projecte de recuperació del Molí de l'Ambó i la creació d'una ruta cicloturística a Arbeca

L'actuació, que forma part del projecte Ponent Actiu, preveu recuperar i consolidar les construccions històriques del molí fariner i les instal·lacions annexes i la creació d'una ruta cicloturística

La Diputació de Lleida, a través del Patronat de Promoció Econòmica i en el marc del projecte Ponent Actiu finançat amb fons europeus FEDER, ha tret a licitació la segona fase del projecte de restauració del Molí Vell de Bellpuig, i el de la recuperació dels edificis i de l'espai del Molí de l'Ambó i creació d'una ruta cicloturística d'Arbeca, amb un pressupost total de 340.000 euros.

La licitació d'Arbeca té com a objecte la recuperació dels edificis i de l'espai del Molí de l'Ambó i creació d'una ruta cicloturística. Les actuacions consistiran en fer un manteniment i consolidació de les construccions històriques del molí fariner i les seves instal·lacions annexes, com poden ser la bassa, el cacau, les sèquies i altres, totes construïdes amb pedra del país i actualment en estat d'abandonament. En paral·lel a la consolidació de les estructures i construccions de pedra esmentades, també es farà una actuació de neteja i sanejament de l'entorn, que avui es troba totalment envaït per herbes i matolls.

També s'habilitarà un pas per vianants i bicicletes que comunicarà el molí pel fons de la vall amb el camí del Borrell. Per tal de posar en valor les estructures històriques recuperades, es projecta la creació d'una ruta cicloturista circular amb sortida i arribada al nucli urbà d'Arbeca, que arribaria al Molí de l'Ambó pel camí dels Omellons i retornaria pel camí del Borrell. Aquesta ruta connectarà amb la resta de la ruta per la Vall de Vinaixa que el projecte Ponent Actiu ha posat en marxa.

El temps per a l'execució del projecte serà de quatre mesos. El pressupost base de licitació és de 89.820,59 euros, més 18.862,33 euros corresponents a l'IVA del 21%, que fan un total de 108.682,92 euros.

Ponent Actiu

El projecte Ponent Actiu aposta per la consolidació d'un model de turisme sostenible i competitiu a les terres de Lleida a través de 58 projectes de municipis de les comarques de l'Urgell, el Pla d'Urgell, el Segrià i les Garrigues, amb una despesa total que ascendeix a 3.836.103,47 euros, amb el cofinançament del 50% dels fons FEDER, un 25% pels municipis beneficats; i l'altre 25% de recursos propis.

Una part del Molí de l'Ambó que s'ha de restaurar (foto: Diputació de Lleida).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa