Notícies

  Dimecres, 17 de juny de 2020

Demà dijous, Lleida passa a la fase 3 de la desescalada

En aquesta nova fase, que podria durar menys de tres dies, s'eliminen les franges horàries per sortir al carrer, els bars i restaurants poden omplir els espais interiors fins al 50% i els comerços poden obrir amb un 50% de l'aforament, entre altres

Finalment, el ministeri de Sanitat ha autoritzat que les regions sanitàries de Barcelona, metropolitana nord, metropolitana sud i Lleida passin a la fase 3 de la desescalada a partir de demà dijous, 18 de juny. Per tant, tot Catalunya estarà a l'última fase de la desescalada.

Fins avui, únicament Barcelona, les regions metropolitanes i Lleida es mantenien a la fase 2, tal com vam informar des d'aquesta emissora. Tot i això, el govern de la Generalitat es reuneix demà i decidirà quan acaba la fase 3 i quines mesures s'apliquen exactament. Com que l'estat d'alarma acaba la mitjanit de dissabte a diumenge, podria ser que la fase 3 al conjunt de Catalunya durés menys de tres dies.

Què es pot fer a la fase 3

En la fase 3, s'eliminen completament les franges horàries per sortir al carrer, que en la fase 2 encara es mantenien per a les persones més grans de 70 anys.

Els bars d'oci nocturn i les discoteques podran obrir amb un 30% d'ocupació, però sense utilitzar les pistes de ball. Els bars i restaurants podran omplir els espais interiors fins al 50%.

Pel que fa a teatres, cinemes i auditoris, poden obrir amb un màxim del 50% de l'aforament i amb les localitats preassignades. Els museus podran admetre grups de fins a 20 persones, i les biblioteques poden acollir fins al 50% de l'aforament.

Comerços amb un 50% d'aforament

Els comerços podran obrir amb un 50% de l'aforament i els centres comercials podran ocupar un 40% de l'aforament de les zones comunes.

Els gimnasos i equipaments esportius ja podran funcionar sense cita prèvia i els casals, ludoteques i activitats a la natura per a nens i joves podran funcionar amb un 30% de l'aforament, amb un màxim de 80 persones en espais tancats i 200 a l'aire lliure.

Els casaments i convits es podran celebrar amb un màxim de 150 persones a l'aire lliure i 75 en espais interiors. Els funerals i enterraments podran acudir-hi un màxim de 50 persones i les vetlles funeràries podran fer-se amb, com a molt, 50 persones a l'aire lliure i 25 persones a l'interior de locals. Les misses i altres litúrgies religioses podran fer-se amb un aforament màxim del 75%.

Transport públic amb el 100% dels seients

En el transport públic, trens, metros i autobusos podran omplir tots els seients, en comptes del 50% com fins ara. En cas que s'hagi de viatjar dret, hi podrà haver un màxim de dues persones a cada metre quadrat.

En automòbils, ja siguin taxis o vehicles privats, hi podran viatjar dues persones per filera com a màxim. Però si els que utilitzen el cotxe conviuen al mateix domicili poden ocupar totes les places disponibles.

A les motos, tant el conductor com el possible acompanyant hauran de viatjar amb guants.

De tota manera, el fet que els governs autonòmics recuperin les competències en l'última fase de la desescalada permet que hi hagi canvis en algun d'aquests punts. Aquest dijous, la Generalitat aprovarà quan acaba la fase 3 i quines mesures s'apliquen a Catalunya.

Imatge d'arxiu del mercat dels dimarts a les Borges.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa