Notícies

  Dimarts, 25 de març de 2014

Joan Manuel del Pozo reivindica a les Borges la implicació del món local en l’educació dels joves

El professor de Filosofia de la Universitat de Girona i exconseller d'Educació i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel del Pozo, ha impartit avui a la Casa de la Cultura la conferència "Ciutats educadores: un repte de futur", en el marc del nou Pla Educatiu d'Entorn de les Borges, signat el passat 11 de novembre de 2013 entre el Departament d'Ensenyament i l'Ajuntament de la població.

La xerrada, organitzada per l'Ajuntament de les Borges i pel Servei Educatiu de les Garrigues, ha estat precedida per la presentació del Pla Educatiu d'Entorn (PEE) als agents implicats (professorat, institucions, entitats i famílies) que han de fer de les Borges una veritable comunitat d'aprenentatge.

L'acte ha comptat amb la presència del director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés; de l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir; el president del Consell Comarcal, Juli Muro; la regidora d'Educació i Joventut de les Borges, Maria Fusté; i la inspectora d'Ensenyament de les Garrigues, Montserrat Lluís.

Durant la seva xerrada del Pozo ha explicat què són les ciutats educadores i la importància que tenen en la creació d'una societat avançada. A més, ha subratllat el fet que a Catalunya el compromís per l'educació "hi és des de fa dècades però és ara quan els Plans Educatius d'Entorn estan tenint especial protagonisme al nostre país amb l'objectiu de que la comunitat escolar es beneficiï de totes les possibilitats que ens ofereixen les ciutats per educar".

Finalment del Pozo ha volgut conscienciar la comunitat educativa de les Borges Blanques per treballar en el nou PEE "a través de diferents activitats transversals amb l'objectiu de garantir el desenvolupament personal i col·lectiu dels seus ciutadans més joves i en benefici de la convivència i la solidaritat".

Per la seva part l'alcalde, Enric Mir, ha volgut remarcar la importància del Pla Educatiu d'Entorn, "una iniciativa que implica tot el món local en el procés educatiu dels nostres ciutadans més joves i que ens permetrà fer de les Borges un espai on l'educació dels nostres infants esdevingui responsabilitat de tothom".

Finalment Cullerés ha explicat les dos línies d'actuació sobre les quals pivota aquest projecte: la cohesió social i l'èxit escolar.

El Pla Educatiu d'Entorn de les Borges es posarà en funcionament a partir del setembre. Actualment les diferents comissions creades estan duent a terme el disseny de les accions que s'oferiran durant el curs vinent, un catàleg d'activitats que inclourà propostes culturals, lingüístiques, esportives i d'adquisició d'hàbits.

L'acte d'aquesta tarda ha finalitzat amb l'entrega de premis del concurs de dibuix als infants que han elaborat el logotip del Pla Educatiu d'Entorn.

Conferència a la Casa de la Cultura (foto: Ajuntament de les Borges)
Conferència a la Casa de la Cultura (foto: Ajuntament de les Borges)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa