Notícies

  Divendres, 26 de juny de 2020

L'Oficina Jove de les Garrigues posa en marxa un projecte per a donar a conèixer els emprenedors de la comarca

Gràcies a una col·laboració amb el Som Garrigues, es donaran a conèixer 12 emprenedors garriguencs a través d'una entrevista i un vídeo promocional

L'Oficina Jove de les Garrigues, amb la col·laboració del diari Som Garrigues que ha cedit un espai, donarà a conèixer 12 empresàries i empresaris emprenedors joves a través del projecte 'Emprenedor de la Quinzena' de l'Enxarxa't-Edició Jove.

Durant sis mesos i cada dos divendres, es publicarà una entrevista a un dels emprenedors/es al diari Som Garrigues i es llençarà un vídeo promocional a través de les xarxes socials de l'Oficina Jove. La primera entrevista sortirà publicada al periodic el divendres, 10 de juliol i l'última el divendres, 11 de desembre.

En dos dies s'han inscrit 19 persones, exhaurint les 12 places i deixant a set persones en llista d'espera. L'ordre d'inscripció és el que ha marcat l'ordre en què s'aniran presentant les diferents empreses i els seus emprenedors. Els set joves empresaris de la llista d'espera tindran l'oportunitat de donar-se a conèixer en una possible segona edició, de 6 mesos més, en funció del resultat d'aquesta primera.

Per poder participar en el projecte cal tenir màxim 40 anys i engegar un negoci a les Garrigues. L'objectiu és donar importància i posar en relleu la valentia d'aquests joves per la decisió d'emprendre al territori i ajudar que les seves empreses tinguin projecció comarcal. Apostar pel territori i per l'empresa jove de km 0 és important per, en un futur, gaudir d'una comarca amb tota mena de serveis i per evitar que esdevingui un motiu més de la despoblació que actualment pateix la zona.

Com sorgeix l'Enxarxa't-Edició Jove

Amb l'objectiu de crear una xarxa entre els diferents negocis de les Garrigues, l'any 2019, va sorgir el Projecte Enxarxa't. Gràcies a un treball coordinat entre diferents institucions locals i comarcals (els ajuntaments de la zona de les Garrigues Altes, l'Oficina Jove i el Consell Comarcal de les Garrigues, i l'Associació Leader de Ponent) és va poder materialitzar el projecte. Liderat per l'Ajuntament de Bellaguarda, es va organitzar una trobada en la qual es van convidar empresàries i empresaris de la zona perquè poguessin donar a conèixer la seva empresa i buscar sinèrgies i futures col·laboracions.

Els resultats d'aquesta primera jornada van plantejar la possibilitat d'una jornada similar amb empresàries i empresaris joves. L'Oficina Jove de les Garrigues, amb la col·laboració de la resta d'entitats que treballen l'emprenedoria a la comarca, va programar una edició dirigida a aquests emprenedors/es joves de les Garrigues, l'Enxarxa't-Edició Jove, que es va celebrar el 19 d'octubre de 2019 a Vinya els Vilars. La bona acollida i participació va permetre la creació, al cap de tres mesos, de projectes col·laboratius entre diverses empreses.

Així doncs, per aquest 2020, un dels objectius de l'Oficina Jove de les Garrigues és donar a conèixer empreses liderades per persones joves fins a 40 anys que han cregut que les Garrigues són un bon lloc per engegar un negoci.

 

Les entrevistes es començaran a publicar a principis de juliol (foto: Oficina Jove Garrigues).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa