Notícies

  Dimecres, 26 de març de 2014

Arriba la segona sessió del curs d’oleoturisme a les Garrigues

En aquesta ocasió, la jornada se centra en el paisatge de les Garrigues com a valor turístic

El proper dilluns, 31 de març, a les 16 hores, a l'Escola de Capacitació Agrària de les Borges Blanques es realitzarà la segona sessió del Curs d'Oleoturisme a les Garrigues. En aquesta sessió, el geògraf de la Universitat Rovira i Virgili, Sergi Saladié, exposarà els diversos aspectes del paisatge de les Garrigues com a valor turístic ja que el paisatge és un element clau dins la promoció de l'oleoturisme.

La primera sessió, a càrrec de Miquel A. Solé, enginyer agrònom, es va centrar en una exposició detallada del cultiu de l'olivera i l'elaboració de l'oli il·lustrada amb imatges, posant especial atenció a fer veure la cultura de l'oli com un magnífic patrimoni turístic.

El curs compta amb 30 inscrits i és organitzat per l'Escola de Capacitació Agrària (ECA) de les Borges Blanques i l'Associació pel Foment del Turisme a les Garrigues, amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Granadella. Té una durada de 25 hores repartides en 6 sessions entre els mesos de març a setembre. Les classes s'imparteixen alternadament en els municipis de  les Borges Blanques i de la Granadella.

Aquest curs s'ha programat amb la finalitat de formar les empreses del sector del turisme (restaurants, allotjaments, etc.) en la cultura de l'oli  i per ajudar les empreses del sector de l'oli en la ceació de producte turístic. Per aquest motiu, el seminari es divideix en dos blocs: el primer se centra en ampliar els coneixements de la cultura de l'oli, amb sessions sobre el cultiu de l'olivera i l'elaboració d'oli, el paisatge de les Garrigues, i el tast d'oli i l'oli en la gastronomia i en la salut, i el segon bloc està focalitzat a la creació de productes turístics i la seva comercialització, estratègies de màrqueting i l'atenció al públic. Aquest segon bloc també es complementa amb una visita tècnica per conèixer experiències d'oleoturisme.

La primera sessió del curs (foto: Aj. de la Granadella).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa