Notícies

  Dimecres, 8 de juliol de 2020

Arbeca acull l'acte inaugural de la campanya ‘Disfruita-la a l’estiu’ de tast de fruita a les comarques de Lleida

En total hi participaran prop de 400 nens i nenes de 3 a 12 anys de les comarques de Lleida

Prop de 400 nens i nenes de 3 a 12 anys de les comarques de Lleida participaran en la campanya 'Disfruita-la a l'estiu' de tast de fruita dolça. Tot i que el primer tast va començar ahir a Solsona (Solsonès), avui, dimecres 8 de juliol, ha tingut lloc l'acte d'inauguració a l'escola pública Albirka, a Arbeca (Garrigues), que ha comptat amb el vicepresident de la Diputació de Lleida, Ferran Accensi, el diputat de l'Àrea de Salut també de la Diputació de Lleida, Albert Bajona, l'alcalde d'Arbeca, Sergi Pelegrí, i per part d'Unió de Pagesos, el coordinador territorial a la Plana de Lleida, Josep Sellart, el responsable nacional de la Fruita Dolça, Bernat Ramon, i el membre de la Comissió Permanent Nacional, Jaume Pedrós.

Les activitats de Disfruita-la a l'estiu consisteixen en degustacions guiades de fruita dolça de temporada (nectarines, cireres, peres o albercocs) dirigides als infants que participen a les estades d'estiu. Enguany, hi haurà vuit tastos: al juliol, a les localitats de Solsona (Solsonès), Arbeca (Garrigues), les Avellanes (Noguera), Mollerussa (Pla d'Urgell), Cervera (Segarra), Tremp (Pallars Jussà), Tàrrega (Urgell) i, a l'octubre, en el marc de la Fira de la Màgia, a Montgai (Noguera). Les sessions de tast inclouen l'espectacle Disfruita-la xic, a càrrec del grup d'animació La Cremallera, que explica les propietats i els beneficis de la fruita.

Els nens i nenes que participen en les activitats de la campanya reben la carmanyola amb forma de poma Disfruita-la perquè la utilitzin per guardar i transportar peces de fruita durant les seves activitats d'estiu. També es distribuirà un díptic a les famílies amb consells d'ús de les carmanyoles i suggerències per fomentar el consum de fruita entre els infants. La iniciativa pretén implicar, així, les famílies en la responsabilitat de donar fruita als nens.

Aquest és el setè any que s'organitza Disfruita-la a l'estiu a les comarques de Lleida. La campanya Disfruita-la es va posar en marxa el 2005 i, des d'aleshores, hi han participat uns 5.600 infants de primària de tot Catalunya. L'objectiu principal de Disfruita-la a l'estiu és promoure el consum de fruita dolça entre infants i joves a través d'una metodologia pràctica per restablir l'hàbit de menjar fruita en l'entorn familiar.

Acte d'inaguració del Disfruita-la a l'estiu 2020 a Arbeca (foto: UP).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa