Notícies

  Dijous, 9 de juliol de 2020

Unió de Pagesos demana a l’Estat que no contribueixi a l’agreujament de la crisi dels productors d’oli amb l’aplicació de normatives noves

El Ministeri d'Agricultura planteja, segons el sindicat, prohibir la comercialització d'olis d'oliva verge extra en recipients de plàstic

Unió de Pagesos reprova que el darrer mes l'Estat hagi aprovat dues mesures que, "lluny d'ajudar el sector de l'oli a sortir de la crisi, probablement l'agreujaran". La primera, la va prendre el Consell de Ministres el 19 de juny, i estableix que, en el marc de les mesures de prevenció davant la covid-19, l'hostaleria i la restauració han de prioritzar l'ús d'envasos d'oli monodosis no retornables, un producte molt car de produir per a la majoria de cooperatives i petits productors. La segona mesura arriba de la mà del Ministeri d'Agricultura el qual, aquest juliol, planteja prohibir la comercialització dels olis d'oliva verge extra destinats al consumidor final en recipients de plàstic. El sindicat observa que el cost del canvi d'envàs, si no té una repercussió en el preu final de l'oli, serà inassumible per a molts productors ja que no podran competir davant d'altres corporacions amb major capacitat i disponibilitat financera.
 
Unió de Pagesos considera que les mesures previstes afavoreixen el consum d'olis de no tanta qualitat en detriment de l'oli d'oliva extra verge; per això, demana al Ministeri d'Agricultura que no retrocedeixi en l'objectiu d'incentivar la producció d'oli de qualitat i que treballi per esmenar les conseqüències negatives que deriven d'aquestes normatives per als petits i mitjans productors d'oli.
 
El sector de l'oli d'oliva a Catalunya pateix una greu crisi de preus, com va denunciar fa mesos Unió de Pagesos i com reconeix la Comissió Europea, a causa de la caiguda dels preus en origen i agreujada pel tancament del canal Horeca (hotels, restaurants i cafeteries) durant la crisi sanitària de la covid-19.

El Ministeri planteja prohibir la comercialització d'olis d'oliva verge extra en recipients de plàstic (foto: Unió de Pagesos).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa