Notícies

  Dimecres, 26 de març de 2014

El divendres 28 de març se celebra la fase final de la VIII Gimcana Lingüística de les Garrigues

Tindrà lloc a la sala d'actes de la Casa de la Cultura de les Borges Blanques

El Consorci per a la Normalització Lingüística, a través del Servei Comarcal de Català de les Garrigues, organitza la VIII Gimcana Lingüística, emmarcada dins el XIII Pla Comarcal de Suport a l'Educació de les Garrigues, amb la col·laboració del Consell Comarcal de les Garrigues i el Servei Educatiu de les Garrigues. En la final, també hi col·laboren l'Ajuntament de les Borges Blanques i la Biblioteca Marquès d'Olivart.

En aquesta Gimcana hi concursen els tres centres de secundària de la comarca: el Col·legi Mare de Déu de Montserrat de les Borges Blanques, l'INS Josep Vallverdú de les Borges Blanques i l'INS L'Olivera de la Granadella. El concurs s'adreça als alumnes de 2n d'ESO i té com a objectiu millorar el coneixement i l'ús de la llengua catalana i també el coneixement de la comarca.

El contingut de les preguntes i proves que han hagut de resoldre els alumnes, en una primera fase als centres, era sobre aspectes com toponímia de la comarca, lèxic propi de les Garrigues, qüestions ortogràfiques i sintàctiques a partir de textos d'escriptors de la comarca, recerca de dades sobre l'ús de llengües als instituts i sobre l'ús de la llengua catalana en el sector socioeconòmic, etc.

El divendres 28 de març tindrà lloc la fase final a la sala d'actes de la Casa de la Cultura de les Borges Blanques, en què els equips guanyadors participaran en un concurs en el qual hauran de superar un conjunt de proves de llengua (refranys, frases fetes, jeroglífics, ortografia, etc.). Hi assistiran com a públic tots els companys i companyes dels alumnes de 2n d'ESO participants.

L'equip de la Granadella participant a la 6a edició de la gimcana (foto: INS L'Olivera).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa