Notícies

  Dilluns, 20 de juliol de 2020

L'AECC Lleida readapta el seu servei gratuït de voluntariat d'acompanyament amb trucades telefòniques

A causa de la Covid-19, els voluntaris de l'associació donen suport emocional i social a pacients oncològics i les seves famílies setmanalment a través del telèfon

L'AECC (Catalunya contra el Càncer de Lleida) ha readaptat el seu servei gratuït de voluntariat d'acompanyament presencial i l'ha substituït pel voluntariat d'acompanyament telefònic. Aquest servei, dirigit a pacients amb càncer i als seus familiars, consistirà que un voluntari de l'AECC Lleida trucarà setmanalment al pacient per cobrir les necessitats emocionals i socials. L'objectiu és donar suport als pacients i reduir l'impacte de la malaltia, l'aïllament i la solitud. A més, "aquest sistema d'acompanyament telefònic trenca amb les barreres físiques i permet arribar a més pacients del territori lleidatà".

Abans de l'arribada de la COVID-19 a principis de març, l'associació ja oferia aquest servei de manera presencial a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova i al domicili dels pacients. Però, la situació d'emergència sanitària, va obligar a suspendre tots els tipus de voluntariat presencials.

Per aquest motiu, l'AECC Lleida ha estat treballant, tots aquests mesos, en proves pilot acompanyant a pacients de manera telefònica. Gràcies a la gran rebuda, tant del pacient com dels voluntaris, l'associació aposta per la readaptació i poder donar resposta a les necessitats de les persones afectades pel càncer persones vulnerables i de risc davant del virus, i de les seves famílies.
La coordinadora de voluntaris de l'AECC Lleida, Isaura Perelló, explica que "tots els voluntaris estan formats expressament per dur a terme aquesta tasca i estan constantment en contacte amb ella, la qual els orienta i donar suport. A més, alguns d'ells també han passat per un procés oncològic, fet que fa que empatitzin millor amb el pacient. L'acompanyament en persones que estan en tractament oncològic és beneficiós, ja que ajuda a reduir l'impacte de la malaltia, l'aïllament i la soledat sobre portant el dia a dia", afirma Perelló.

Durant el 2019, l'Associació va atendre a més de 2.100 persones entre malalts i familiars, dels quals 1.350 van ser atesos per voluntaris.

Grup de voluntaris de l'AECC de Lleida (foto: AECC Lleida).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa