Notícies

  Dilluns, 27 de juliol de 2020

Tres forns de pa de les Garrigues i un del Pla d'Urgell s'agrupen per posar en valor el pa de ronyó

Es pretén comercialitzar aquest producte a través d'un mateix packaging, que uneixi els forns i el pa de ronyó

Tres forns de pa de les Garrigues i un del Pla d'Urgell, que elaboren pa de ronyó, un pa artesà típic d'aquestes comarques, s'han agrupat per posar en valor i promocionar aquest producte.

Després de fer diferents reunions per començar a treballar en accions conjuntes, el passat 14 de juliol, van fer la primera sessió de posicionament estratègic al Consell Comarcal de les Garrigues.

La jornada de treball va comptar amb la participació de representants dels quatre forns: Forn Casa Mariana, de Cervià de les Garrigues, el Forn Roselló i el Forn Fusté, de les Borges Blanques i el Forn Pa Ronyó de Torregrossa. A més, també hi van prendre part la presidenta del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Pilar Marqués, i personal tècnic de l'Associació Leader de Ponent i del Consell Comarcal de les Garrigues.

La sessió pràctica la va conduir, de manera virtual, l'experta en comunicació i màrqueting Eva Torrents, de Dívik Comunicació & Marketing, i va servir per extreure quins són els valors diferencials del pa de ronyó i quin pla d'acció conjunt sorgeix a curt i llarg termini. D'aquestes trobades pràctiques se n'obtindrà la comercialització d'aquest producte a través d'un mateix packaging, que uneixi els forns i el pa de ronyó.

Aquest col·lectiu de forners compta amb el suport de l'Associació Leader de Ponent, a través del projecte Gustum. Un projecte interterritorial, amb la suma dels 10 grups Leader de Catalunya, que té com a objectiu fomentar el desenvolupament rural a través de la promoció i comercialització del producte agroalimentari local, artesà i de qualitat i de la sinergia amb altres sectors del territori com ho són la gastronomia, el turisme i/o el petit comerç.

 

Una de les trobades per impulsar la iniciativa (foto: CCG).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa