Notícies

  Dilluns, 27 de juliol de 2020

L'AECC-Catalunya Contra el Càncer de Lleida engega, un any més, una campanya de prevenció solar

Marcada per la pandèmia de la covid-19, que ha fet que s'hagin hagut d'evitar totes les activitats presencials

L'AECC-Catalunya Contra el Càncer de Lleida engega, un any més, una campanya de prevenció solar marcada per la pandèmia de la covid-19, que ha fet que s'hagin hagut d'evitar totes les activitats presencials, com les taules informatives a les piscines municipals. Per aquest motiu, s'han instal·lat cartells informatius sobre la prevenció solar a espais públics i diferents ajuntaments difonen la informació a través d'ebando. A més, l'AECC Lleida ofereix consells a través de les seves xarxes socials. Alguns d'aquests són els següents:

El sol té un paper important en la salut de l'ésser humà quan es pren en les dosis adequades. No obstant això, quan l'exposició a la radiació solar és excessiva et pots cremar. Per reduir els efectes nocius, es recomana:

  • Beu aigua amb freqüència. Una pell ben hidratada també et cuidarà enfront dels raigs solars.
  • Recorda protegir-te quan facis una activitat a l'aire lliure.
  • Les cremes amb un nivell de protecció alta són les úniques que et resguardaran dels rajos més perillosos. Aplica-les després de cada bany o cada 2 hores.
  • Utilitza para-sols, barrets, gorres, samarretes, etc. quan et posis directament al sol.
  • Recorda buscar una bona ombra entre les 12 i les 4 de la tarda.
  • Evita romandre sota el sol durant molt de temps. És important que protegeixis els teus ulls amb ulleres de sol.

D'altra banda, les alteracions a la pell poden detectar-se amb facilitat. Des de l'AECC-Catalunya Contra el Càncer de Lleida recomanen que revisis la teva pell periòdicament.

L'aspecte de les lesions que poden presentar els càncers de pell és molt variat. Presta especial atenció a l'aparició de taques (generalment vermelloses) que poden escamar-se i sagnar, nòduls (elevacions o prominències arrodonides a la pell) i úlceres que no cicatritzen.

L'entitat ofereix diversos consells per cuidar la pell (foto: AECC).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa