Notícies

  Dimarts, 28 de juliol de 2020

GAP Cooperativa denuncia pintades i amenaces contra els seus ramaders

Els promotors de Nova Tracjusa expliquen que "fa mesos que es produeixen aquests actes intimidatoris"

Segons informen des de GAP Cooperativa, promotors de la planta de tractament de purins Nova Tracjusa, de Juneda, la nit del passat divendres, 17 de juliol, es van trobar diferents pintades a la façana d'un veí de Juneda amb contingut amenaçador. Segons la mateixa agrupació de ramaders, "els darrers mesos s'han multiplicat aquests actes intimidatoris i vexatoris, alguns d'ells adreçats de manera directa a ramaders en concret de la comarca, en forma de pintades en cases particulars, granges, equipament públic, publicacions a les xarxes socials, insults al carrer, etc".

Els responsables de GAP Cooperativa denuncien públicament "l'assetjament que estan patint diferents ramaders i ramaderes de la comarca de les Garrigues als darrers mesos a través de pintades amb contingut i expressions insultants i amenaçadores a les seves cases particulars, explotacions agrícoles i ramaderes i equipaments públics". Afegeixen que "a les pintades s'hi suma la pressió i amenaces exercides a les xarxes socials, al propi carrer i accions de sabotatge en equipaments de les granges".

Des de GAP Cooperativa expliquen que "com sempre hem fet, apostem per la llibertat d'expressió i la diversitat d'opinions i pensament, entenent que puguin existir col·lectius i corrents d'opinió contràries a la seva activitat". No obstant això, argumenten que que "quan la defensa d'aquests interessos particulars conculca els drets individuals d'altres persones, amb amenaces directes, insults, falsedats com està passant, cal posar-ho de relleu i denunciar-ho".

Alhora, GAP Cooperativa posa de manifest que totes i tots els socis de la cooperativa "treballen a les seves granges complint d'una manera estrica amb totes les mesures i normatives aplicades per part de l'administració pel que fa al benestar animal".

En la seva denúncia pública, GAP Cooperativa defensa que en l'exercici de la llibertat d'expressió, cadascú pugui expressar les seves idees i plantejaments, però sense transgredir la llibertat individual d'altres persones, sense amenaces personals ni atemptar contra la propietat privada ni pública i sense posar en perill la seguretat i salubritat dels animals de les granges.

En el si de la polèmica que ha provocat a la comarca des de fa temps la posada en marxa de nou de Tracjusa, l'abril del 2017 ja van aparèixer també pintades a favor de la reobertura de la planta a la seu d'ERC de les Borges Blanques.

Una pintada de les denunciades públicament per GAP Cooperativa (foto: GAP).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa