Notícies

  Divendres, 31 de juliol de 2020

El Consell Comarcal de les Garrigues potencia el Servei d'Atenció Integral per donar suport a les persones que pateixen LGBTifòbia

El servei també pretén informar, sensibilitzar i ser un espai de referència per donar visibilitat a aquest col·lectiu

El Consell Comarcal de les Garrigues continua oferint el Servei d'Atenció Integral (SAI), una "prestació de servei d'atenció integral, de qualitat i de proximitat" adreçat a les persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. Tot i que el servei fa temps que l'ofereixen, des del Consell "volem continuar fent-n'he difusió, ja que encara no és prou conegut per part de la ciutadania".

El SAI també és un servei de sensibilització i informació per a persones i entitats, per tal de mostrar la diversitat d'orientació sexual i d'identitat de gènere i prevenir LGBTifòbia. Així doncs, el servei es crea "per contribuir a la sensibilització social en matèria de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI), i pretén ser un espai de referència per donar visibilitat a aquest col·lectiu.

D'aquesta manera, el SAI té les funcions següents:


1. Oferir un servei d'atenció comarcal de proximitat a les persones LGBTI i a aquelles que s'hi adrecin per qüestions de diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere.
2. Donar una atenció integral i de qualitat a les persones LGBTI i fer-los un acompanyament eficient perquè coneguin els recursos específics del territori i llurs necessitats.
3. Donar suport específic per presentar incidències i denúncies per discriminació per raó d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, i per realitzar determinats tràmits.
4. Sensibilitzar i informar persones i entitats per tal de mostrar la diversitat d'orientació sexual i d'identitat de gènere i prevenir LGBTifòbia.
5. Oferir informació i recursos LGBTI als diferents serveis i equipaments del territori.
6. Vetllar pel compliment de l'article 9 de la Llei 11/2014, de 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Els interessats en utilitzar aquest servei del Consell Comarcal poden enviar un correu electrònic a sai@garrigues.cat, de dilluns a divendres de 8 a 15 hores, i al telèfon 973142658. Actualment, però, a causa del Covid-19, les atencions són telefòniques o amb cita prèvia, que cal demanar per telèfon al 973142658 o per correu electrònic a sai(ELIMINAR)@garrigues.cat.

A Ràdio les Borges ajudem a potenciar el Servei d'Atenció Integral del Consell Comarcal de les Garrigues.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa