Notícies

  Dilluns, 14 de setembre de 2020

Comença la verema al celler Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles

Es preveuen veremar, de manera manual, uns 50.000 quilos de raïm

El celler Mas Blanch i Jové, de la Pobla de Cérvoles, ha començat avui una verema en una campanya complexa i que s'ha avançat una setmana respecte a anys anteriors. Aquesta anyada es preveu una disminució important de la quantitat respecte a les dues anyades precedents degut als problemes de míldiu, oïdi i sequera d'estiu que han afectat a una part de les vinyes. No obstant, el raïm que està entrant el celler, seleccionat i veremat a mà, és d'una "excepcional qualitat".

Aquest celler, situat a la subzona de les Garrigues, té les vinyes a dins del municipi de la Pobla de Cérvoles: un terreny sec i pedregós, amb molt bon drenatge i que es troba a una altura considerable (uns 700m d'altura). Aquest clima i paisatge es tradueix amb un raïm molt sa, petit, amb molts sucres i polifenols i que dóna com a resultat vins molt frescos, potents, equilibrats, elegants i amb molt color. Vins 100% ecològics (no s'utilitzen ni herbicides ni pesticides) i solars ja tota l'energia utilitzada per l'elaboració dels vins prové de les seves 110 plaques solars instal·lades a vora del celler.

La verema d'aquest celler sempre és de les últimes a tot Catalunya degut a l'especial microclima del lloc (amb dies calorosos però nits fresques) i també a la filosofia d'esperar al moment òptim de maduració del raïm que a l'arribar el dia es collit totalment de forma manual en caixetes de 20 quilos.

La verema d'enguany comença amb el Viogner de la Vinya dels Artistes i continuarà aquest dimecres amb la Garnatxa blanca i el Macabeu de les finques Llinars i Vinya dels Artistes i es preveu que no serà fins a finals d'octubre que s'acabarà de collir, suposant una entrada total d'uns 70.000 quilos.

Ja aquest cap de setmana (dissabtes i diumenges d'11 a 14 hores) els visitants que es desplacin fins a Mas Blanch i Jové podran sentir l'aroma del vi que s'està fent, passejar per la Vinya dels Artistes i provar el raïm que encara queda per collir, per després tastar a dins del celler els seus vins Saó.

Els responsables del celler indiquen que el raïm és d'una qualitat excepcional (foto: Mas Blanch i Jové).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa