Notícies

  Dimecres, 16 de setembre de 2020

L'Ajuntament de les Borges concedeix 54 ajudes a empreses, comerços i emprenedors del municipi per ajudar-los a fer front a les dificultats del coronavirus

El consistori ha destinat 10.500 euros a "impulsar la consolidació del teixit econòmic borgenc", que s'han repartit en 52 ajudes de 200 euros i dues de 150 euros

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat la concessió de 54 ajudes a empreses, comerços i persones emprenedores del municipi, amb l'objectiu "que puguin afrontar les conseqüències socials i econòmiques generades arran de l'emergència sanitària pel coronavirus".

D'aquesta manera, el consistori ha destinat 10.500 euros, que no estaven pressupostats inicialment, a "impulsar la consolidació del teixit econòmic borgenc, que s'han repartit en 52 ajudes de 200 euros, i duess de 150 euros, i que ja s'està ingressant durant aquest setembre en els comptes corrents dels beneficiaris". En el mateix decret també consta que s'han denegat 14 sol·licituds d'ajuda, ja que no complien els requisits mínims que es demanaven per a poder-hi optar, ja que no estaven donats d'alta a l'IAE, no disposaven d'establiment, no mantenien l'activitat durant almenys 6 mesos, o no estaven al corrent de les obligacions tributàries amb l'Ajuntament de la capital garriguenca.

La mesura es va impulsar arran de l'allargament del confinament i de l'estat d'alarma, tal com vam informar des d'aquesta emissora, i s'afegia a d'altres com les que preveien que els titulars de les llicències d'ocupació de la via pública amb terrasses no hagin hagut de pagar la taxa vinculada a la seva activitat mentre durés l'estat d'alarma. També es va contemplar que, els titulars d'establiments que tinguessin l'activitat tancada per imperatiu legal, no haurien de pagar la taxa de recollida de brossa comercial durant el període d'estat d'alarma. Finalment, també es va implementar una altra mesura gràcies a la qual, els usuaris del Centre d'Empreses Innovadores (CEI) de les Borges que hagin hagut de tancar la seva activitat, no han hagut de pagar la quota d'arrendament de la sala arrendada durant el període d'estat d'alarma.

El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Ribalta, ha indicat que "la nostra voluntat és que cap empresa, comerç o persona emprenedora hagi hagut de cessar la seva activitat a causa dels tributs municipals", i ha recordat que aquestes mesures es van afegir a les del decret de 17 de març, que ja preveien la suspensió de tots els termes i terminis per a la tramitació dels procediments administratius de l'Ajuntament, inclosos els terminis de pagament de tota classe de tributs municipals, així com del de prescripció i caducitat dels procediments, termes i terminis fins a la finalització de l'estat d'alarma.

El regidor Jordi Ribalta en una acció formativa que es va realitzar fa un temps al CEI de les Borges Blanques (foto: Aj. Borges).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa