Notícies

  Dilluns, 21 de setembre de 2020

La Floresta acollirà un homenatge a l'artista Edith Schaar

Tindrà lloc la tarda del dissabte, 26 de setembre, i constarà de diversos actes. Està organitzat per l'associació Amics del Castell de la Floresta i l'associació Laberint Blau, amb la col·laboració de l'Ajuntament

El proper dissabte, 26 de setembre, tindrà lloc, a la Floresta, un homenatge a la trajectòria de l'artista alemanya Edith Schaar, que es va instal·lar a la Floresta a finals de la dècada dels vuitanta del segle passat. L'acte està organitzat per l'associació Amics del Castell de la Floresta i l'associació Laberint Blau, amb la col·laboració de l'Ajuntament de la població, i constarà de diversos actes.

En primer lloc, a la primera planta del Museu de la Pedra de la Floresta, Isidre Pinyol, tècnic de Cultura del Consell Comarcal de les Garrigues, donarà la benvinguda i, a les 17 hores, es procedirà a la inauguració de l'exposició retrospectiva amb les obres més destacades de l'artista: tapissos i pintures representatives de les diferents etapes artístiques i temàtiques que ha explorat Schaar al llarg de la seva vida (Brasil, Àfrica, microcosmos, reciclatge, etc.). A més, es faran visites concertades durant el mes d'octubre, de 10 a 13 hores.

Seguidament, a les 18 hores, a l'espai del pou del castell tindrà lloc l'acte oficial d'homenatge, amb un concert a càrrec del quartet Mandràgora i la lectura de poemes a càrrec d'Àngel Sedó. En tot moment s'aplicaran les mesures de prevenció adequades per tal que l'acte sigui segur per tots els assistents.

Aquest acte d'homenatge vol ser "un reconeixement a la trajectòria de l'Edith com a artista innovadora, que ha treballat i encara treballa constantment amb la creativitat, la natura, la relació dels objectes amb el pas del temps i les cultures amb les quals ha conviscut en els seus diferents estadis", segons informen els organitzadors.

Schaar, una artista prolífica, de pensament avantguardista (foto: arxiu).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa