Notícies

  Divendres, 4 d'abril de 2014

La cursa solidària per Etiòpia de l'Albagés, aquest diumenge

La recaptació de les inscripcions es destinarà íntegrament a IPI-Cooperació i al Centre d'Iniciatives Solidàries Àngel Olaran

L'Ajuntament de l'Albagés ha arribat a un acord amb l'ONG IPI-Cooperació i el Centre d'Iniciatives Solidàries Àngel Olaran per organitzar, el proper diumenge, 6 d'abril, una nova cursa de running solidària al municipi. Aquestes dues entitats, que treballen pel desenvolupament i la millora de les condicions de les persones a Etiòpia, seran les destinatàries dels beneficis que s'obtindran amb les inscripcions a la cursa.

Segons ha explicat l'alcalde de l'Albagés, Albert Donés, a Ràdio les Borges, la iniciativa ha sorgit "a través d'un dels pares adoptants d'un nen etíop, que és de l'Albagés, i això ha permès, a més de la relació que ja teníem amb aquestes entitats, tirar endavant aquesta nova prova solidària". Aquesta cursa se suma a la Transisquella, que també té lloc a l'Albagés i els ingressos de la qual també es destinen a causes solidàries com La Marató de tv3 o a la mateixa IPI-Cooperació.

El recorregut passarà per llocs emblemàtics de l'Albagés

La cursa solidària, que també organitza la junta encarregada de muntar cada any la Transisquella, tindrà un recorregut de  10 quilòmetres que transcorreran pel terme de l'Albagés i passaran per llocs emblemàtics del municipi com les vinyes Clos Pons o la vall de la Sisquella, compartint diversos trams de l'altra prova del municipi. Segons Donés "s'ha procurat dissenyar un recorregut molt atractiu per als participants, passant per senders enmig del bosc i força tècnic".

Si en l'organització s'hi han bolcat les persones que també donen forma a la Transisquella, de les tasques referents a la part tècnica com les inscripcions o el cronometratge se n'encarregarà el Consell Esportiu de les Garrigues. Les inscripcions costaran "sobre uns 15 euros", segons Donés i la recaptació es destinarà en la seva totalitat a les entitats esmentades.

Alternativa per als més petits

A més del circuit de 10 quilòmetres també s'ha previst organitzar un recorregut d'uns 800 metres pel centre urbà de l'Albagés perquè els més petits puguin participar a la jornada i aconseguir així que esdevingui "una trobada per a tota la família", segons l'alcalde del municipi. En funció de l'edat dels menuts, i segons la reglamentació, es donarà una, dues o tres voltes en aquest circuit.

Donés amb els representants de les entitats solidàries (foto: A. Donés).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa