Notícies

  Dimecres, 14 d'octubre de 2020

Tanquen equipaments municipals i parcs infantils a les Borges per frenar la incidència de la covid-19

Es preveu que avui s'anunciïn noves mesures al conjunt de Catalunya. A la capital de les Garrigues, dissabte es faran cribratges massius prioritzant les famílies amb fills en edat escolar

Arran de l'alta incidència de covid-19 a les Borges Blanques, ahir al matí el Comitè d'Emergències es va reunir per prendre mesures per frenar els efectes de la pandèmia a la capital de les Garrigues. Ja al vespre, l'Ajuntament de les Borges va emetre un comunicat en què es van donar a conèixer les mesures adoptades, entre les quals destaca la realització de cribratges massius a la població el proper dissabte, 17 d'octubre.

A més, duran 15 dies (o fins que ho indiquin les autoritats sanitàries) es tancaran els parcs infantils i els equipaments municipals (menys la biblioteca i l'Escola de Música) i s'ajornaran totes les activitats que hi havia programades en aquests recintes. Al cribratge massiu que es durà a terme dissabte, es prioritzaran les famílies amb fills i filles en edat escolar (pares,mares i convivents) i les persones interessades en sotmetre-s'hi hauran d'omplir un formulari que es publicarà avui.

Per evitar la propagació de la covid-19, l'Ajuntament ha anunciat avui que l'actuació musical de Sommeliers, programada per aquest dissabte, s'ha ajornat. Així mateix, l'acte d'homenatge al president Lluís Companys, previst per demà a les 20 hores, se celebrarà sense l'assistència de públic.

Segons han informat des de l'Ajuntament de les Borges, amb aquestes mesures "es pretenen preservar les activitats essencials, com l'escola i l'activitat econòmica, i reduir al màxim la interacció i la mobilitat de persones en aquelles activitats no tan essencials, almenys durant 15 dies, a l'espera que la velocitat i la circulació del virus disminueixin".

Com ja vam informar el passat dilluns, les autoritats demanen "la màxima col·laboració de tota la ciutadania en l'aplicació de totes les mesures de la manera més estricta possible, així com continuar amb les mesures habituals de rentat de mans, distància i ús de la mascareta, per tal d'evitar nous brots".

A banda d'aquestes a nivell local, es preveu que avui es donin a conèixer noves mesures que s'aplicaran a Catalunya per frenar la incidència de la pandèmia. Entre aquestes, es ballara limitar l'activitat en bars i restaurants.

Les xifres a les Borges Blanques

Segons des dades facilitades pel 324, a dia d'avui, la xifra de positius totals a la capital de les Garrigues ascendeix a 257, amb 128 positius els últims 14 dies, un risc de brot  de 4.840 (molt alt) i una taxa de contagi de 2.92. A Juneda, el risc de brot se situa en 1.591 (molt alt), la mitjana Garrigues és 1.943 (molt alt) i a Catalunya de 362 (molt alt), segons https://dadescovid.cat/

En quant a l'afectació de la covid-19 a la residència geriàtrica de les Borges, on es va detectar un brot el passat 5 d'octubre, i segons dades de l'empresa gestora, L'Onada Serveis, a dia d'avui, les persones usuàries positives al centre són 24 i s'han registrat cinc defuncions per covid-19: dues el 8 d'octubre, dues més el dia 11 i 1 el dia 12. Actualment, deu usuaris del centre presenten símptomes compatibles amb el virus.

Pel que fa als centres escolars, segons dades del Departament d'Educació, quatre grups de l'Institut Josep Vallverdú van iniciar el confinament ahir dimarts, i 76 alumnes de tres grups del col·legi Mare de Déu de Montserrat estan confinats.

Un cartell informatiu en instal·lacions municipals de les Borges.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa