Notícies

  Divendres, 16 d'octubre de 2020

Les Borges homenatja el president Companys en el 80è aniversari del seu assassinat

L'acte, que va congregar partits i entitats, es va celebrar sense públic, a causa de la situació provocada per la covid-19

Tal com vam informar, ahir dijous, 15 d'octubre, a les 20 hores, a la plaça de la Llibertat de les Borges Blanques, es va celebrar l'acte d'homenatge al president Lluís Companys, que va ser assassinat pel règim franquista el 15 d'octubre del 1940, a dos quarts de set de la matinada, al fossar de Santa Eulàlia del castell de Montjuïc, a Barcelona, quan tenia 58 anys.

Com ja s'ha fet des del 2016, l'acte es va fer de manera unitària entre partits, englobant-hi així l'acte institucional de l'Ajuntament, i entitats de la societat civil com Òmnium Cultural i l'ANC.

A més dels parlaments corresponents, com és habitual, es va fer l'ofrena floral al monument dedicat a Companys. Enguany, a causa de la situació provocada per l'augment de casos de covid-19, l'acte es va celebrar sense públic assistent.

D'altra banda, a instàncies d'una iniciativa del Govern de declarar dol a tot el país, ahir les banderes dels ajuntaments dels pobles van onejar a mitja asta.

Representants dels partits i de les entitats (foto: Aj. Borges Blanques).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa