Notícies

  Dijous, 29 d'octubre de 2020

Borges per la República denuncia que l'equip de govern no permet la participació telemàtica al ple extraordinari d'octubre

L'alcalde, Enric Mir, defensa que això no és cert i lamenta l'acusació

Borges per la República va sol·licitar aquest dimarts, 27 d'octubre, que s'habilitessin els mitjans per permetre la participació telemàtica al ple d'ordenances fiscals, segons informen des de la formació. Expliquen que "48 hores després d'aquesta sol·licitud, l'equip de govern no ha contestat la demanda i el grup municipal no podrà participar al ple".

El dilluns 26, Borges per la República va rebre un correu amb la convocatòria del ple d'aquest dijous 29 i va constatar que l'equip de govern no hi contemplava la participació a distància. Davant d'això, la formació va enviar a primera hora del dimarts 27, dins els terminis establerts pel ROF, una instància per demanar que s'habilitessin els mitjans pertinents per permetre la participació a distància del grup municipal de Borges per la República, en la qual s'especificaven els següents motius: la declaració d'estat d'alarma i les restriccions horàries i de mobilitat; les dificultats òbvies per a mantenir les distàncies de seguretat a la sala de plens de l'Ajuntament de les Borges; la possibilitat de contagi associada a la durada del Ple, l'espai tancat de la sala i l'heterogeneïtat d'àmbits social i laboral del conjunt del grup de membres del consistori; els antecedents en relació a l'evolució de la Covid-19 a les Borges, amb una taxa de contagi i de risc de brot especialment sensibles a l'aparició de nous brots; i el fet que una membre del grup municipal de BxRep estigui complint confinament i, per tant, la seva impossibilitat de poder assistir a la sessió plenària.

Així mateix, Borges per la República va publicar a les xarxes socials, el mateix dimarts 27, la instància de sol·licitud. Segons Borges per la República, "a dia d'avui, dijous 29, al moment de redactar i enviar aquesta nota de premsa, la nostra formació encara no ha rebut cap resposta de l'equip de govern".

Per tot plegat, segons informen, "Borges per la Repúblca ha decidit no assistir al ple de modificació de les ordenances fiscals, tot entenent que no s'hi donen les condicions adequades de seguretat". A més, la formació ha anunciat que traslladarà directament a la ciutadania la seva valoració sobre les ordenances fiscals proposades per l'equip de govern, així com la seva proposta alternativa. Així mateix, expliquen que "descartem l'assistència del nostre portaveu i assumim el risc d'acusació de "deixadesa de funcions", perquè creiem que la seva presència podria emmascarar la gravetat dels fets que denunciem".

L'equip de govern desmenteix la versió de Borges per la República

Per la seva banda, l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, en nom de tot l'Equip de Govern, ha volgut desmentir el comunicat de Borges per la República en què la formació ha informat que no assistiria al Ple extraordinari, "a causa d'una suposada negativa a permetre'ls participar-hi telemàticament". 

Mir ha exposat que "el tècnic informàtic els ha enviat aquest migdia l'enllaç per a poder-hi accedir mitjançant la plataforma Zoom, tal i com es va acordar ahir en la reunió de la Junta de Govern, i una vegada aquest tècnic ha finalitzat la seva tasca en el Tribunal de Proves per a cobrir la plaça de la Secretaria municipal". Mir ha lamentat "aquest estil poc honest de fer política i els ha convidat a demostrar aquesta suposada negativa amb algun document o text electrònic que ho acrediti".

 

Una sessió plenària de l'Ajuntament de les Borges (foto: arxiu).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa