Notícies

  Dilluns, 7 d'abril de 2014

La trobada d'aules i escoles de música de la província de Lleida reuneix 450 nens i nenes a les Borges

La cantata va tenir lloc el passat dissabte, 5 d'abril, al Pavelló de l'Oli de la capital de les Garrigues

El passat dissabte, 5 d'abril, al Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques, l'Associació Catalana d'Escoles de Música va organitzar una trobada amb més de 15 escoles i aules de música de la província de Lleida i amb uns 450 nens d'entre 4 i 10 anys. Per encabir tot el públic es vsn dur a terme dues representacions, a les 12:00h i a les 13:00h. L'entrada a cadascuna de les sessions, que van durar 25 minuts, costava 3 euros.

La cantata es va basar en el conte "Florinda, la vaca pallassa", escrit i narrat per l'artista Manel Justícia que, a través de les il·lustracions fetes pel mateix autor i amb cançons inèdites creades especialment per Ferran Andechaga, Sergi Esparza i Sara Hernández, expliquen la història màgica d'una vaca somniadora que intenta captivar els nens i nenes. La posta en escena també va anar a càrrec del mateix autor del conte, Manel Justícia, i la direcció de la cantata, a càrrec de Blanca Julià amb l'acompanyament de Laura Tomás (piano), Javi Ruiz (guitarra), Ignasi González (baix elèctric), Robert Fontova (bateria) i Jordi Viñes (clarinet).

El conte reivindica la importància de l'esforç i la voluntat per aconseguir els nostres propòsits. Els infants explicaven l'aventura d'aquesta vaca, que un dia decideix abandonar la seva manada per anar al circ. Un cop allà, mags, funàmbules, empassafocs, contorsionistes, amazones i músics li ensenyaran els seus espectacles i la convidaran a actuar amb ells.

Els alumnes participants van rebre de regal una samarreta amb la imatge de la Florinda, que van lluir el dia del concert. El mateix dissabte també es va poder comprar el conte de la cantata.

Els participants

A la trobada hi van participar nens i nenes entre 4 i 10 anys de més de quinze escoles i aules de música de la província de Lleida (Zona 4 de l'Associació Catalana d'Escoles de Música-ACEM). Les escoles i aules que hi van prendre part, i que representaven 30 municipis, van ser van ser:

Aula de música del col·legi sagrada família (Lleida-Orfeó Lleidatà).

Aula municipal de música d'Alcarràs (Orfeó Lleidatà).

Aula municipal de música d'Ivars d'Urgell.

Consorci Escola Itinerant de Música i Dansa del Pallars.

Escola municipal de música d'Agramunt.

Escola municipal de música d'Alcoletge "Julià Carbonell" (Orfeó Lleidatà).

Escola municipal de música d'Alpicat (Orfeó Lleidatà).

Escola municipal de música d'Artesa de Lleida (Orfeó Lleidatà).

Escola municipal de música de Bellpuig mossèn Jesús Capdevila.

Escola municipal de música de Puigverd de Lleida (Orfeó Lleidatà).

Escola municipal de música de Rosselló.

Escola municipal de música de Sant Guim de Freixenet.

Escola municipal de música de Tàrrega.

Escola municipal de música de Torrefarrera (Orfeó Lleidatà).

Mancomunitat de Municipis per la Música a les Garrigues.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa