Notícies

  Dijous, 12 de novembre de 2020

En marxa la campanya de Creu Roja Joventut 'Els seus drets en joc', que distribuirà joguines noves durant les festes de Nadal entre infants en situació de vulnerabilitat

Les joguines, que es poden deixar a la Creu Roja de les Borges fins al 4 de gener del 2021, han de ser "noves, no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i que, preferentment, fomentin el joc en grup"

Com cada any, Creu Roja Joventut dona el tret de sortida a una nova campanya de recollida de joguines 'Els seus drets en joc' que, un any més, pretén garantir un dels drets de la infància: el dret al joc, i per això es recullen joguines per infants en situació de vulnerabilitat. La campanya, que enguany arriba a la 28a edició, té com a objectiu principal "fomentar el valor pedagògic i la importància educativa de la joguina, entenent-la com un element vehicular per treballar la tolerància, el respecte i la igualtat".

Tal com expliquen des de Creu Roja Joventut, enguany, "la pandèmia de la Covid-19 ha agreujat la situació de les famílies vulnerables a les quals ja anàvem atenent. De fet, durant tota la situació d'estat d'alarma, també es va fer un esforç per cobrir les necessitats de tots els infants, per això, ens tornem a bolcar amb els drets dels infants". Amb el lema 'Els seus drets en joc', la campanya recollirà i distribuirà joguines noves no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i cooperatives entre infants en situació de vulnerabilitat de tot Catalunya.

Pel que fa a les Garrigues, el punt de recollida és la Creu Roja de les Borges Blanques i es poden deixar les joguines fins al 4 de gener del 2021. També es poden entregar en altres punts que podeu consultar clicant a l'enllaç. Segons expliquen des de l'entitat, "fins al moment s'han activat unes 50 persones voluntàries d'11 assemblees de la Creu Roja a Lleida perquè la campanya arribi a més de 25 municipis, més de 2.000 infants i més de 4.000 joguines. A més, aquest any necessitem més mans per tal de repartir tasques i poder complir amb les mesures de prevenció adequadament".

Campanya 'Els seus drets en joc'

Més enllà de la recollida i repartiment de joguines, la campanya "vol posar èmfasi en el dret dels infants a jugar i el valor educatiu del joc, emmarcant-se en el projecte de la Joguina Educativa que Creu Roja Joventut desenvolupa durant tot l'any. Per aquest motiu, sol·licitem que les joguines siguin noves, tenint en compte que els infants tenen dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies, no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i que, preferentment, fomentin el joc en grup".

Diferents fórmules de col·laboració

A més de sol·licitar la implicació de la ciutadania, Creu Roja Joventut demana "la col·laboració d'empreses, comerços i entitats. Aquest suport pot adoptar diferents fórmules: des de la donació de joguines fins a aportacions econòmiques passant per la cessió d'espais per a la recollida, entre d'altres".

Podeu consultar el cartell de la campanya clicant a l'enllaç. 

Enguany és la 28a edició de la campanya (foto: Creu Roja).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa