Notícies

  Dijous, 19 de novembre de 2020

En marxa una nova edició de la tradicional Fira de Santa Caterina d'Arbeca adaptada a les circumstàncies actuals a causa de la Covid-19

Tot i que s'han hagut de suspendre la majoria d'activitats, es farà el Simpòsium de l'oliva arbequina virtual, la Trail Santa Caterina, el tradicional esmorzar de fesols amb llonganissa per emportar i un nou programa de ràdio confinada, entre altres

Tal com vam explicar des d'aquesta emissora, aquest cap de setmana, del 20 al 22 de novembre, Arbeca acull la 37a edició de la Fira de Santa Caterina i la 17a Fira de l'Oliva Arbequina, organitzada per l'Ajuntament del municipi. A causa de les circumstàncies actuals de la Covid-19, s'han hagut de suspendre la majoria d'activitats previstes com el tradicional mercat de diumenge al matí o el concert de nit. Tot i això, com cada any, la fira pretén combinar el producte estrella de la comarca, l'oli d'oliva verge extra amb el patrimoni turístic d'Arbeca.

Així doncs, amb un programa adaptat a les circumstàncies actuals, els actes començaran demà divendres, 20 de novembre, amb una exposició dels dibuixos que han fet els infants de l'escola per participar en el Concurs de Dibuix del llibret de Fira, tal com vam explicar des d'aquesta emissora. Els actes continuaran el dissabte, a les 16.45 hores, amb la segona edició del Simpòsium de l'oliva arbequina que es farà en línia a través de la xarxa social YouTube de l'ens municipal.

Durant tot el cap de setmana també es podrà participar en la quarta edició de la Trail Santa Caterina d'Arbeca, organitzada pel Club Ciclista, i que els participants podran fer "al seu aire" sense inscripció prèvia. Els participants que facin i pengin fotografies podran guanyar diferents obsequis: plogging (fer-se una fotografia amb totes les deixalles recollides durant el recorregut), fotografia arquitectura (fer una fotografia dels elements patrimonials del circuit) i fotografia paisatge (fer una fotografia del paisatge arbequí). Tal com vam explicar des d'aquesta emissora, la tercera edició de la cursa i caminada va guanyar el premi Petjada Verda en ser la cursa més sostenible dels participants en el concurs. La cursa arbequina va destacar per "l'ús de roba reciclada per a marcar el circuit, la bossa del corredor feta a partir de samarretes tècniques i els porrons per beure".

Finalment, el diumenge al matí, alguns bars del municipi faran el tradicional esmorzar de fesols amb llonganissa per emportar i, a partir de les 12 hores, es farà una nova edició de la ràdio confinada per celebrar la fira.

 

 

 

 

 

 

 

 

Degut a la Covid-19, no es farà el tradicional mercat de diumenge al matí (foto: Aj. Arbeca).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa