Notícies

  Dimarts, 8 d'abril de 2014

Presenten el llibre dels 20 anys de l'Ateneu Popular Garriguenc, que repassa també la història de la comarca

L'acte de presentació d'aquesta obra de Ramon Queralt tindrà lloc el divendres, 11 d'abril, a les 20 hores, a la Casa de la Cultura de les Borges

El proper divendres, 11 d'abril, a les 20 hores, es presenta a la Casa de la Cultura el llibre L'Ateneu Popular Garriguenc, 1993-2013. 20 anys de fets i històries d'una comarca en moviment, del borgenc Ramon Queralt. L'obra repassa, a través de la trajectòria d'aquesta entitat sense ànim de lucre d'àmbit comarcal, la història d'aquests 20 anys de la comarca de les Garrigues.

El llibre explica diversos episodis viscuts als nostres pobles en diversos àmbits, culturals, lúdics, d'infraestructures o de defensa del territori, entre altres, i és una bona manera d'entendre els fets més destacats que han secceït a les Garrigues enllaçats amb el paper que, d'una manera o altra, hi ha tingut l'Ateneu. Per exemple es parla dels concerts del Borges Crema o del Tomb amb bici, però també de les reivindicacions pel Centre català de l'oli, per un CAP comarcal o de l'abocador de Juncosa.

Durant l'acte de presentació intervindran: Miquel Andreu, president de l'Ateneu Popular Garriguenc; Josep Borrell, delegat territorial de Cultura a Lleida; Enric Mir, alcalde de les Borges Blanques; Juli Muro, president del Consell Comarcal de les Garrigues; Salvador Casals, president de la Federació d'Ateneus de Catalunya (FAC) i Ramon Queralt (autor).

L'obra, d'aproximadament 170 pàgines, inclou fotografies (les del quadern central en color) i es podrà adquirir el mateix dia de la presentació a la Casa de la Cultura. D'altra banda, la presentació s'emetrà en directe a través de lesborgestv.cat.

Sopar de celebració

Després de l'acte de presentació, es farà un sopar "a peu dret" a la Sala Borgia de la Masia les Garrigues de les Borges Blanques, per commemorar aquests vint anys, en què s'espera que hi assisteixin la major part de persones que han passat un moment o altre per l'Ateneu, així com tothom que s'hi vulgui afegir. La data límit per apuntar-se al sopar és el dimecres 9 d'abril, a la Pastisseria Roselló de les Borges o al correu electrònic info@ateneupopulargarriguenc.cat.

Després de la presentació, es farà un sopar a la Masia les Garrigues.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa