Notícies

  Dimecres, 9 d'abril de 2014

Condicionen dos edificis del costat del parc del Terrall, a les Borges

Es tracta de treballs de revestiment de les façanes exteriors dels edificis situats al xamfrà entre el carrer la Bassa i el Raval de Lleida

L'Ajuntament de les Borges ha iniciat avui els treballs de revestiment de les façanes exteriors dels dos edificis situats al xamfrà entre el carrer la Bassa i el Raval de Lleida, que donen directament al Terrall, les quals presentaven un avançat estat de deteriorament. L'alcalde, Enric Mir, explica que amb aquesta obra es pretén "curar la imatge del centre històric de les Borges una vegada consolidada la remodelació del carrer la Bassa en semipeatonal, un indret amb forta presència comercial que ha de servir per millorar l'atractiu d'aquest entorn". L'obra completa també el condicionament que s'havia fet anteriorment del Parc del Terrall, on s'ha millorat la zona enjardinada, les basses i l'espai de jocs infantils.

L'obra, que té un cost aproximat de 4.000 euros, estarà llesta previsiblement aquest mateix divendres. Fins llavors el solar situat als baixos d'aquests edificis, un terreny que el consistori posa al servei dels veïns com a aparcament gratuït i que permet l'estacionament d'una vintena de vehicles, quedarà provisionalment inhabilitat.

Amb aquesta actuació, mitjançant la qual es reparen els petits desperfectes i es revesteixen les façanes amb pintura, permetrà donar una imatge més homogènia d'aquesta illa edificada situada en un dels llocs més cèntrics de la població. L'obra completa el pla de millores del nucli antic del municipi, unes intervencions que s'han dut a terme durant els últims mesos en aquesta zona i que ha inclòs la renovació completa del carrer la Bassa, on s'han projectat voreres més amples per permetre una millor circulació a peu i l'eliminació de barreres arquitectòniques, i la creació d'un pas de vianants elevat que connecta al mateix nivell el tram final d'aquest carrer amb el Terrall.

D'altra banda, el consistori està estudiant convocar en una segona fase de l'obra un concurs de representació gràfica d'imatges vinculades amb el territori projectades en aquest mural, del qual encara se n'han establir les bases, per tal d'embellir els laterals d'aquests edificis.

Mentre durin els treballs, l'aparcament no es podrà utilitzar (foto: Aj. de les Borges).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa