Notícies

  Dilluns, 21 de desembre de 2020

La 58a edició de la Fira de l'Oli de les Borges serà virtual a causa de la pandèmia

Tindrà lloc els dies 22, 23 i 24 de gener -però estarà oberta fins el 15 de febrer- i serà la primera vegada que se celebrarà en aquest format

La 58a edició de la Fira de l'Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues que se celebrarà els dies 22, 23 i 24 de gener, però que estarà oberta fins el 15 de febrer, serà virtual, segons ha comunicat aquest dilluns el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de les Borges Blanques i gerent del patronat del certamen, Jordi Ribalta.

"Tot i que inicialment -tal com vam informar des d'aquesta emissora- l'equip del Patronat vam treballar de valent per tal de celebrar l'edició més segura de tota la seva història, que combinés una edició virtual, amb una altra de presencial, per a la qual vam preveure la implantació d'una quinzena de mesures pensades per protegir els expositors i els assistents, finalment amb la resta de responsables municipals i del Patronat, davant les previsions de tots els experts sobre l'elevat risc de contagi que hi pot haver a mitjans de gener, hem decidit limitar el certamen únicament a la versió telemàtica", ha exposat Ribalta. L'anunci l'ha fet aprofitant la presentació del cartell d'aquesta edició del certamen.

El regidor ha afegit que "enguany ho hem de fer així. Les circumstàncies són les que són, i no volem arriscar la salut de ningú. Amb tot, sabem que la Fira és un motor econòmic i de projecció importantíssima del territori, pel que aquest 2021 farem una fira virtual de molt nivell".

La #FiraOli2021Virtual: www.firaoli.online

A causa de les circumstàncies actuals, aquesta edició serà la primera en la qual el certamen tindrà un format virtual, que genera "nous i importants avantatges, vinculats a l'estratègia comunicativa de publicitar i difondre l'esdeveniment online", segons informen els organitzadors, amb anuncis i promocions als mitjans de comunicació, i també gràcies als diferents idiomes que tindrà, el que propiciarà "que els expositors tinguin al seu abast l'oportunitat d'arribar a un públic d'àmbit estatal, el qual fins ara era pràcticament impossible d'abastar", segons els mateixos organitzadors.

Tots els productors que hi participin disposaran de materials audiovisuals i de disseny gràfic elaborats amb criteris professionals, en els quals hi haurà informació de la seva història, valors, i motius de compra, amb imatges, vídeos corporatius, catàlegs interactius, i presentacions de nous productes o envasos, i que podran utilitzar en la seva pàgina web, els seus perfils a les xarxes socials, o altres canals de promoció.

Totes les persones que visitin la fira virtual hi trobaran un enllaç que les conduirà a la botiga virtual de cada expositor, per fer-hi compres, i podran gaudir de la retransmissió en directe de totes les activitats que es duguin a terme a porta tancada, o de les generades específicament per a omplir de continguts de valor la fira virtual, com demostracions gastronòmiques de xefs de gran prestigi i amb Estrella Michelin, així com imatges i vídeos de tota la producció ancestral de l'oli de qualitat.

Un altre dels avantatges destacats de participar en la #FiraOli2021Virtual és el de poder vincular els productes dels expositors a un entorn "de prestigi", amb concursos on els experts membres del Panell de Tasts Oficial d'olis Verges d'oliva de Catalunya premien els millors olis Fruitat Verd Amarg, Fruitat Verd Dolç i Fruitat Madur.

En aquest sentit, hi haurà la participació d'un ambaixador i una ambaixadora de l'Oli de Qualitat de Catalunya; un agermanament amb alguna entitat agroalimentària de rellevància, i el Premi Cultura de l'Oli a una persona o organisme que hagi excel·lit en la difusió dels valors, i la contribució dels olis de qualitat verge extra a l'alimentació saludable i a potenciar creacions culinàries, entre altres actes destacats del certamen telemàtic.

El cartell de l'edició del 2021.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa