Notícies

  Diumenge, 10 de gener de 2021

La nevada deixa gruixos de neu d'entre gairebé els 20 centímetres fins al mig metre a la comarca

Es continua demanant precaució a l'hora de sortir al carrer i no circular si no és imprescindible i la col·laboració dels veïns per retirar la neu dels carrers

Després de la primera tongada de neu que va caure ahir a les Garrigues, la segona onada, que va començar ahir a la tarda, ha deixat gruixos acumulats a la comarca d'entre vora dels 20 centímetres, als pobles més baixos, com les Borges Blanques, als 50, en municipis com el Vilosell. A la Granadella i a Cervià de les Garrigues s'han assolit uns 40 centímetres. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, al llarg d'aquest matí hauria de parar de nevar i podria mantenir-se el cel ennuvolat i ploure. Demà, dilluns, a la matinada, podria tornar a caure neu, però de manera poc significativa.

Des de la tarda d'ahir, la nevada s'ha mantingut durant tota la nit, fet que ha propiciat que s'acumulin aquests gruixos importants de neu als pobles de les Garrigues. Des dels ajuntaments reiteren que els veïns tinguin precaució en sortir al carrer per les plaques de gel que hi ha a la via pública i que s'evitin els desplaçaments que no siguin totalment imprescindibles (a més, està en vigor el confinament municipal a causa de la pandèmia). A més, operaris municipals estan treballant per adequar els carrers i minimitzar les conseqüències de la nevada i demanen la col·laboració ciutadana perquè es netegin les voreres i els carrers, atès que hi ha un avís del CECAT per fred.

Segons informa l'Ajuntament de Castelldans, aquest matí, una avaria ha deixat alguns pobles, com l'esmentat, Juncosa i l'Albagés, sense subministrament elèctric, a causa de la caiguda d'un pal de llum que ha provocat el temporal. L'Ajuntament s'ha posat en contacte amb la companyia elèctrica i amb protecció civil i cap al migdia ja s'ha reestablert el servei.

D'altra banda, el Consell Comarcal de les Garrigues ha informat que per demà dilluns se suspenen les tres línies de transport regular que són de competència delegada: les Borges-Juncosa, les Borges-la Pobla de Cérvoles i Torrebesses-Bovera. També queda suspés el transport escolar i s'informarà de la situació per dimarts. Pel que fa a l'obertura de les escoles, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha explicat que, per norma general, aquest dilluns obriran totes per acollir els alumnes que hi puguin arribar.

A les Borges Blanques, el pes de la neu ha fet caure alguns pins i algun fanal, a la zona del col·legi Joan XXIII.

Pel que fa a l'afectació de la nevada al trànsit, com ja passava ahir, és obligatori circular amb cadenes per totes les carreteres de la comarca. A més, estan tallades en ambdós sentits, segons informa el Servei Català de Trànsit, l'LP-7013 del Vilosell a la cruïlla amb la C-242, l'LP-7032 entre Cervià i l'Albi, l'LV-2012 entre l'Espluga Calba i Tarrés i l'LV-7011 entre l'Albagés i Juncosa. També es troba suspesa la circulació de trens entre Lleida i la Plana de Picamoixons, que ja es va interrompre ahir.

Com ja informàvem ahir, alguns pobles han habilitat números de telèfon perquè qui ho necessiti pugui encarregar aliments i productes de primera necessitat com medicaments. Els Bombers han dut a terme actuacions per traslladar personal i equipament mèdic fins als centres d'atenció primària o, en el cas que l'equip mèdic de guàrdia hagi hagut de fer visita a domicili, també s'han encarregat de dur-los-hi.

Operaris retirant la neu dels carrers d'Arbeca (foto: Aj. d'Arbeca).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa