Notícies

  Dilluns, 11 de gener de 2021

Diverses escoles de la comarca no poden obrir a causa de les conseqüències de la nevada d'aquest cap de setmana

D'altra banda, el telèfon 112 ha rebut, fins aquest matí 68 trucades des de les Garrigues, 19 de les quals des de les Borges Blanques

Tal com ja vam informar ahir, es va suspendre el transport escolar a les Garrigues a causa del temporal de neu d'aquest cap de setmana, però la intenció era obrir els centres escolars per acollir els alumnes que hi poguessin assistir. A causa de les conseqüències de la nevada, però, diverses escoles de la comarca no han pogut començar les classes que s'havien de reprendre avui, després de les vacances de Nadal. És el cas d'Arbeca, l'Albi, l'Albagés, Cervià, Bellaguarda, Juncosa, el Soleràs, Vinaixa, Bovera i l'institut de la Granadella. Durant tot el matí, les brigades municipals treballen perquè els alumnes puguin tornar a les aules aquesta tarda o tan aviat com es pugui.

A banda d'això, els ajuntaments dels pobles de les Garrigues demanen precaució davant la possibilitat de plaques de gel a la calçada per la baixada de les temperatures i que s'eviti sortir de casa si no és imprescindible. Pel que fa al telèfon 112 d'emergències, ha rebut fins les 09 hores d'avui 1.587 trucades per l'episodi de neu i fort vent. Concretament, des de les Garrigues s'hi han fet 68 trucades, 19 de les quals des de les Borges Blanques. A més, la teulada d'una casa deshabitada del carrer Sant Josep de la capital s'ha esfondrat, a causa del pes de la neu i a Juneda s'han esfondrat dues naus d'una granja avícola. En aquest sentit, els Bombers recomanen retirar la neu acumulada a balcons, terrasses i voladissos, sempre que es pugui fer amb total seguretat. A més, el temporal va fer caure pins i algun fanal a les Borges i l'Ajuntament ha anunciat que demà no es durà a terme el mercat setmanal, per precaució.

Estat de les carretes de la comarca

El temporal també ha provocat que diverses vies hagin quedat tallades al trànsit durant tot el cap de setmana. Tot i que ha deixat de nevar, la carretera LP-7013 que uneix el Vilosell amb la cruïlla C-242 i l'LV-70100 de Juncosa a l'Albagés continuen tallades en ambdós sentits, segons informa el Servei Català de Trànsit. D'altra banda, és obligatori utilitzar cadenes per circular per la via LV-2014 entre Maldà i l'Espluga Calba i per l'LV-7031 entre les Borges Blanques i Cervià, també en ambdós sentits de la marxa. També es menté suspesa la circulació de trens entre Lleida i la Plana de Picamoixons, que ja es va interrompre dissabte.

Treballadors de la brigada municipal d'Arbeca retirant la neu de l'Avinguda Portals (foto: Aj. Arbeca).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa