Notícies

  Dimarts, 12 de gener de 2021

Els Mossos d'Esquadra posen en marxa un sistema de cita prèvia de cita prèvia per a posar denúncies a comissaria

No obstant això, les denúncies de delictes d'especial gravetat i urgència seguiran sent ateses sense cita prèvia i de forma preferent

Els Mossos d'Esquadra ha posat en marxa un sistema de cita prèvia per a posar denúncies amb l'objectiu d'oferir un millor servei a la ciutadania. D'aquesta manera, el pla s'implementarà a totes les comissaries i, segons el cos, "permet una optimització del temps tant dels ciutadans que vulguin interposar una denúncia com de la mateixa comissaria, ja que podrà gestionar i redistribuir millor el volum de feina".

El ciutadà, des de casa, pot reservar hora per posar la seva denúncia accedint al sistema de cita prèvia que es troba disponible clicant a l'enllaç. Des d'aquesta interfície es pot triar la comissaria on vol adreçar-se per posar denúncia i escollir la franja horària en la qual vol ser atès d'entre les disponibles, entre les 6 i les 22 hores.

Segons informen des de Mossos d'Esquadra, amb aquest pla "es potencien les eines virtuals d'interacció amb la ciutadania i es modernitzen els tràmits de les comissaries de tot el territori". La nova eina corporativa, que s'ha elaborat amb la Direcció General d'Atenció Ciutadana (DGAC), permet, d'una banda, gestionar millor les càrregues de treball de les oficines d'atenció al ciutadà (OAC), que són les encarregades de recollir les denúncies dels ciutadans, i d'altra banda, endreçar els fluxos dels ciutadans que van a comissaria per evitar llargues cues d'espera a ser atesos, en concentrar-se de vegades moltes persones en una mateixa franja horària.

Per quins tràmits es pot reservar hora?

El sistema de cita prèvia està disponible per a aquells tràmits i denúncies més habituals. Així es pot reservar hora per tràmits administratius com la declaració de permís de viatge a l'estranger per a menors i per denunciar fets no penals com les pèrdues de documentació i/o objectes. També es poden denunciar a través de cita prèvia fets penals que no requereixin una instrucció complexa com ara robatoris amb força a habitatges i establiment, furts, robatori a interior de vehicle i danys lleus, a banda de robatoris amb violència i intimidació, lesions, amenaces, sostracció de vehicle i ocupació d'immobles. 

El sistema és compatible amb denúncies sense cita prèvia. És a dir, no és obligatori usar el sistema de cita prèvia per anar a denunciar a comissaria, però sí que és aconsellable per un millor servei amb relació al temps d'espera en aquells tràmits i denúncies no urgents.

El sistema s'ha creat amb l'objectiu d'oferir un millor servei a la ciutadania (foto: Mossos d'Esquadra).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa