Notícies

  Dimarts, 12 de gener de 2021

Les Borges registra un augment important de casos de covid-19, amb 68 positius en només deu dies

És el segon episodi més greu a la capital de les Garrigues des que va començar la pandèmia, només superat l'octubre passat

Des de començament d'any, l'índex de propagació de la covid-19 a les Borges Blanques ha augmentat de manera molt important. Tant és així, que el que portem del 2021 és el segon episodi més greu a la capital de les Garrigues pel que fa a l'increment de contagis en tota la pandèmia, ja que només va ser més alt l'octubre del 2020, en què, en quant a pics, es van diagnosticar 31 casos el dia 5, i 24, el 13. Els casos totals del passat octubre van ser 260.

Des del 2 de gener fins ahir, 11 de gener, ja sigui a través de proves PCR o de test ràpid antigènic, s'han registrat a les Borges 68 casos positius, entre els que destaquen els 16 detectats el dia 7 de gener, els 11 del 8 o els 10 del dia 10. El risc de brot és molt alt.

A més, des de l'Equip d'Atenció Primària de les Borges han informat que avui al centre de salut es duen a terme una elevada quantitat de proves PCR, "cosa que que vol dir que hi ha molts contactes de positius". Davant d'això, i tal com vam informar des d'aquesta emissora, els professionals sanitaris recomanen extremar les mesures de protecció: evitar al màxim les trobades socials,
relacionar-se amb la bombolla de convivència, reduir la mobilitat, ventilar sovint els espais tancats i evitar aglomeracions. Així mateix, també recorden que, excepte per casos urgents, no s'acudeixi al CAP, sinó que s'hi truqui per telèfon.

D'altra banda, des de l'EAP de les Borges Blanques també demanen precacució a l'hora de sortir al carrer a causa de les plaques de gel que hi ha a com a conseqüència del temporal de neu del passat cap de setmana.

 

Infermeres del CAP de les Borges preparant-se per fer proves PCR (foto: EAP Borges Blanques).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa