Notícies

  Dimarts, 12 de gener de 2021

41 famílies de la comarca es beneficien de la campanya de recollida de joguines 'Els seus drets en joc' durant les festes de Nadal

Creu Roja Garrigues ha entregat joguines a 20 famílies d'Arbeca, l'Albi, la Granadella, Vinaixa, Granyena, Castelldans, Juncosa i Juneda i a 21 famílies de les Borges

Tal com vam informar des d'aquesta emissora, com cada any, Creu Roja Joventut va organitzar una nova campanya de recollida de joguines 'Els seus drets en joc' que enguany arribava a la seva 28a edició durant les festes de Nadal. Amb l'objectiu de garantir el dret dels infants al joc i recollir joguines per a infants en situació de vulnerabilitat, enguany 1.347 infants en situació de risc de vulnerabilitat de la demarcació de Lleida han rebut 2.551 joguines i 1.166 llibres, i també s'han complementat els lots lliurats amb material escolar.

Pel que fa a les Garrigues, des de Creu Roja s'han entregat joguines a 20 famílies d'Arbeca, l'Albi, la Granadella, Vinaixa, Granyena, Castelldans, Juncosa i Juneda i a 21 famílies de les Borges. En total, s'han beneficiat 37 infants de Borges i 41 infants dels pobles de la comarca. D'aquesta manera, cada infant ha rebut dues joguines i un llibre per a cada família. 

Aquest any, la campanya s'ha hagut de reformular pel context de la pandèmia mundial de la covid-19, "obligant-la a readaptar-se per complet i així poder donar resposta a la situació". D'aquesta manera, la reformulació va centrar-se a apostar per la donació d'aportacions econòmiques tant de particulars com d'empreses, afavorint la reducció de vies de contagi, segons explica Creu Roja. No obstant això, "també ha comptat d'una part presencial regulada per un conjunt de protocols específics que han garantit la seguretat de les joguines i de les persones voluntàries i tècniques que hi han participat activament".

Pel que fa a la ciutat de Lleida han estat 620 els infants beneficiaris d'aquesta campanya, que han rebut 1.240 joguines i 620 llibres. En total, 113 empreses i entitats han col·laborat en aquesta edició. Les formes més habituals de col·laboració han estat les aportacions econòmiques per a la compra, donacions directes de joguines o bé les cessions d'espais per a la recollida. Pel que fa a les dades globals a nivell de Catalunya, s'han repartit 69.059 joguines a 26.157 infants.

Campanya 'Els seus drets en joc'

La campanya de joguines s'emmarca en el projecte 'La joguina educativa' que Creu Roja Joventut duu a terme durant tot l'any per sensibilitzar sobre el valor educatiu del joc i el dret dels infants a jugar. Per això, les joguines repartides són noves -ja que tots els infants tenen dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies-, no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i que, preferentment, fomentin el joc cooperatiu.

Des de Creu Roja Joventut Lleida volen agrair "la col·laboració i participació de tot el conjunt de persones a títol individual, entitats i d'empreses que, un any més, han fet possible aquesta campanya malgrat la complexitat del context actual en el qual es troba immersa la població".  

Voluntàries durant la recollida de joguines (foto: Creu Roja Lleida).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa