Notícies

  Dimecres, 13 de gener de 2021

El doctor Bonaventura Clotet serà l'encarregat d'inaugurar la 58a Fira de l'Oli i les Garrigues

Els ambaixadors de la fira, que enguany serà totalment virtual, són la influencer gastronòmica, Anna Recetas Fáciles i l'entrenador del primer equip de futbol femení del FC Barcelona, Lluís Cortés

Tal com vam informar des d'aquesta emissora, la 58a Fira de l'Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues escalfa motors per celebrar la primera edició completament virtual de la seva història, prevista pels dies 22, 23 i 24 de gener, i que comptarà amb la influencer gastronòmica, Anna Recetas Fáciles i l'exfutbolista i entrenador del primer equip femení del FC Barcelona, Lluís Cortés, que seran proclamats ambaixadors de l'Oli de Qualitat de Catalunya.

L'edició d'enguany de la fira mantindrà alguns dels actes més destacats del certamen, tot i que seran a porta tancada, sense públic i completament en línia que es retransmetran en directe a través d'aquesta pàgina web. La inauguració del certamen, que serà el pròxim divendres, 22 de gener, anirà a càrrec del doctor Bonaventura Clotet, "un dels referents mundials en la investigació contra el VIH i que també ha tingut un paper cabdal en la lluita contra la pandèmia de la Covid-19 al nostre país".

Entre els actes més destacats de la Fira tindrà lloc el nomenament dels ambaixadors de l'Oli de Qualitat de Catalunya, que seran la influencer gastronòmica, natural de Castelló de Farfanya, Anna Terés, coneguda en xarxes com a Anna Recetas Fáciles, i que acumula més de 10 milions de visites al seu bloc de receptes, 3,37 milions de seguidors al seu canal de YouTube i 473.000 més a Instagram i 5,26 milions a Facebook. L'altre ambaixador serà Lluís Cortés, balaguerí, exfutbolista i, des del 9 de gener de l'any 2019, entrenador del primer equip femení del FC Barcelona. Ambdós seran els encarregats de prendre el relleu de l'empresari Tatxo Benet i la periodista Ares Teixidó, que l'any passat foren nomenats els primers ambaixadors de l'Oli de Qualitat de Catalunya, tal com vam informar des d'aquesta emissora. D'aquesta manera, està previst que la proclamació tingui lloc el pròxim dissabte, 23 de gener a la tarda, i serà retransmesa en directe a través del web de la Fira.

24 expositors d'oli i 29 d'agroalimentaris

Durant la Fira es presentaran les novetats del sector oleícola i es donarà visibilitat als productes agroalimentaris del territori. Per fer-ho, es reuniran 24 expositors vinculats al sector de l'oli de qualitat verge extra, i 29 expositors vinculats a la resta de la indústria agroalimentària de proximitat, que presentaran els seus productes en línia a través d'uns vídeos, textos i imatges que es faran públics durant els dies de la Fira.

L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha destacat la importància que els actes es duguin a terme en un format digital, i ha explicat que la decisió s'ha pres per preservar la salut de visitants, expositors i personal de Fira, davant un empitjorament dels indicadors de la Covid-19. En aquest sentit, Mir ha encoratjat la ciutadania a visitar "aquest excepcional aparador del millor de la cultura oleícola a casa nostra, que estarà ple de sorpreses i propostes molt innovadores, que seguirem presentant aquests pròxims dies", i ha dit que confia que "la decisió de potenciar el format digital ens faci arribar a més gent que, per distància geogràfica, no havia pogut visitar mai la Fira presencial". Finalment, el màxim responsable del certamen ha afegit que "m'agradaria agrair especialment la resposta increïble del sector oleícola de qualitat de Catalunya, per haver apostat decididament per participar en aquest certamen diferent, que serà virtual, però que manté intacta la il·lusió d'impulsar i donar a conèixer tots els meravellosos productes agroalimentaris de qualitat que des d'aquest territori podem oferir al món".

Bonaventura Clotet

El doctor Bonaventura Clotet és cap del servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (Can Ruti) de Badalona, també dirigeix l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa des del 1995, i presideix la Fundació Lluita contra la Sida des del 1992. A més a més, des del 2006 codirigeix el Programa HIVACAT d'investigació de la vacuna del VIH i, en la seva faceta docent, cal destacar que és professor de la UAB des del 1986; director de la Càtedra de Sida i Malalties Relacionades a la Universitat de Vic (UVic - UCC), des d'octubre del 2013; i director del Màster Universitari en Patogènesi i tractament de la Sida des del 2011.

Una de les ambaixadores de la Fira és la influencer Anna Recetas Fáciles (foto: Aj. Borges Blanques).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa