Notícies

  Dijous, 14 de gener de 2021

Es prorroguen una setmana més les restriccions anti-Covid, fins al diumenge 24

Continua el confinament municipal cada dia de la setmana, el tancament dels comerços no essencials el cap de setmana i els gimnasos continuaran tancats, entre altres mesures

Aquest matí, el govern ha anunciat que mantindrà una setmana més, fins al diumenge 24, les restriccions que hi ha vigents a tot Catalunya des del passat 7 de gener, tal com vam anunciar des d'aquesta emissora. Així doncs es prorroga el confinament municipal cada dia de la setmana o el tancament dels comerços no essencials el cap de setmana. 

Aquesta pròrroga és a causa de l'augment de casos de la Covid-19 a Catalunya, que indiquen que es fa més gran la tercera onada. Pel que fa a les Borges, tal com vam informar des d'aquesta emissora, des de començament d'any, l'índex de propagació de la covid-19 ha augmentat de manera molt important. Tant és així, que el que portem del 2021 és el segon episodi més greu a la capital de les Garrigues pel que fa a l'increment de contagis en tota la pandèmia, ja que només va ser més alt l'octubre del 2020. 

Pel que fa a Catalunya, el risc de rebrot ha pujat fins a 657 punts, 18 més que dimarts i un nivell semblant al que hi havia el 18 d'octubre, en ple ascens de la segona onada. Segons Salut, els contagis notificats en les últimes 24 hores pugen fins a gairebé 5.000, i els hospitalitzats són 2.501, 56 més que dimarts, dels quals 493 són a les UCI, 16 més que el dia anterior.

Continuen les restriccions actuals 

Amb l'allargament de les restriccions una setmana més, tot el comerç no essencial estarà tancat durant el cap de setmana i tot el comerç de més de 400 metres quadrats haurà de tancar cada dia de la setmana. Com sempre, els establiments essencials com supermercats i farmàcies es mantindran oberts.

La cultura i l'hostaleria mantindran la seva activitat com fins ara. Teatres, cinemes, auditoris i sales de concert amb una capacitat del 50% d'aforament màxim i bars i restaurants amb un horari d'obertura al públic com fins ara, de 7.30 a 9.30 hores i de 13 a 15.30 hores.

Durant aquesta setmana només es podrà fer esport a l'aire lliure i els gimnasos hauran de tornar a tancar. Tampoc es podran fer entrenaments d'esports federats en espais tancats. 

El nou pla de xoc s'allarga una setmana més.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa