Notícies

  Divendres, 15 de gener de 2021

El Govern vol recuperar el PUOSC per acompanyar els municipis més petits en la despesa i manteniment de les infraestructures afectades pel temporal

Ho ha explicat la consellera Budó en una visita a pobles de la comarca per avaluar les afectacions de la nevada del passat cap de setmana

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, va visitar ahir dijous, 14 de febrer, alguns pobles de les Garrigues per comprovar els danys causats pel temporal Filomena.

La visita va començar a les 9.30 hores al Consell Comarcal de les Garrigues, on Budó va mantenir una reunió amb el delegat territorial del Govern a Lleida, Ramon Farré, i amb el president del Consell Comarcal, Jaume Setó. Després, la consellera va visitar els pobles de l'Albagés, els Torms i Juncosa, on es va reunir amb els seus alcaldes, i va visitar les zones i les oliveres malmeses pel temporal de neu i fred del passat cap de setmana.

Ja a la tarda, la consellera va visitar la Granadella i la cooperativa del del poble, que està produint l'oli d'aquesta temporada, i Bellaguarda.

En la seva visita a la comarca, Budó va indicar que el Govern de la Generalitat "s'ha mostrat predisposat a acompanyar els municipis més petits de Catalunya en la despesa i manteniment de les infraestructures de comunicació, com ara carreteres secundàries i camins, tan importants per a aquests pobles, i que han quedat afectades pel temporal Filomena".

Recuperació del PUOSC

La titular de Presidència va explicar que s'ha parlat de recuperar "com a Govern una eina que havia estat molt important i necessària com és el PUOSC de manteniment", és a dir, "uns recursos que des de la Generalitat es traslladarien a aquests municipis per tal de poder fer front a les inversions necessàries per tenir en bones condicions aquests infraestructures" i també per dedicar "els recursos necessaris en episodis com els que ens hem trobat aquesta setmana".

Budó, a més, va puntualitzar que "encara no es pot parlar de xifres exactes perquè no hi hagut temps de quantificar l'afectació del temporal", ja que en alguns casos, com en els camps d'oliveres encara no hi està permès l'accés. Tot i això, ha vaticinat que el Filomena ha produït "estralls". 

Sobre les eleccions

Meritxell Budó també va explicar que al Govern li preocupa que les properes eleccions previstes per al 14 de febrer "es puguin dur a terme, que es respecti la participació política, que es pugui garantir la participació política de totes les formacions que concorren a aquestes eleccions però també que es pugui realment garantir el dret a vot de tots els ciutadans i ciutadanes sigui quina sigui la seva situació epidemiològica , si estan en quarantena o aïllats i es pugui preservar la salut i la vida".

La titular de Presidència va destacar que a nivell legal hi ha els serveis jurídics de la Generalitat, informes de la  comissió jurídica assessora, i un informe el Síndic de Greuges "que sembla que veuen viable i, per tant, legal el poder ajornar o posposar" aquestes eleccions. En aquest sentit, va indicar que "en cap cas s'està parlant de suspendre unes eleccions sinó d'ajornar-les en un període concret".  

La decisió, en principi, es prendrà avui divendres en què hi haurà la reunió de la taula de partits i, previsiblement, la posterior celebració d'una reunió del Consell Executiu extraordinari.

 

 

Budó, durant la seva visita a les Garrigues (foto: Govern).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa