Notícies

  Dijous, 4 de febrer de 2021

A partir de dilluns es posa en marxa el confinament comarcal i els bars i restaurants podran obrir una hora mes al matí i al migdia

Entre les mesures per evitar la propagació de la covid-19, que tindran una vigència de dues setmanes, també s'inclouen les llibreries com a equipaments culturals i els gimnasos poden obrir al 30% d'aforament i un màxim de 6 persones, entre altres

Aquest migdia de dijous, 4 de febrer, el Procicat ha anunciat noves mesures de les restriccions a causa de la covid-19, que entraran en vigor dilluns i, d'entrada, tindran una vigència de dues setmanes.

Així doncs, a partir de dilluns, es passarà de confinament municipal al confinament comarcal. Pel que fa a la restauració, es mantenen les franges d'esmorzar i de dinar, però s'amplien una hora. Així, bars i restaurants podran obrir de 7.30 a 10.30 al matí i de 13.00 a 16.30 a la tarda. La resta del dia podran continuar oferint àpats per emportar o a domicili.

En l'àmbit cultural, les llibreries s'incorporen al llistat d'equipaments culturals i, per tant, podran obrir amb normalitat.

Per a la resta del comerç es mantenen les restriccions vigents, que permeten obrir de dilluns a divendres als comerços de fins a 400 metres quadrats, amb l'excepció dels comerços considerats essencials.

En l'àmbit educatiu s'introdueix la semipresencialitat en els primers cursos universitaris. Pel que fa a les extraescolars, també s'autoritza l'oberta de les escoles de música i dansa que estiguin autoritzades i que siguin escoles que fan preparació per a l'accés a la formació reglada i tenen una certificació específica del Departament d'Educació.

Pel que fa a l'esport es permeten les competicions que donen accés a les competicions estatals o professionals ja autoritzades prèviament. Els gimnasos poden tornar a obrir, amb les restriccions que ja havien tingut: un 30% de l'aforament i un màxim de 6 persones.

Pel que fa a les reunions socials, es manté la limitació de 6 persones de 2 bombolles de convivència.

Les Garrigues

Tal com vam informar des d'aquesta emissora, el passat dimarts, 2 de febrer, els ajuntaments d'Arbeca, les Borges i Juneda van anunciar, després d'una reunió telemàtica d'urgència, el tancament de les instal·lacions esportives exteriors i de qualsevol activitat esportiva organitzada en espais exteriors "seguint les recomanacions dels serveis sanitaris del Govern de la Generalitat per afavorir la contenció dels índex de rebrot de la pandèmia". De moment, les mesures s'allargaran fins dilluns vinent "a l'espera d'una altra reunió el dilluns vinent, 8 de febrer, per decidir si s'allarguen les mesures". 

 

Les noves mesures tindran una vigència, de moment, de dues setmanes.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa