Notícies

  Divendres, 12 de febrer de 2021

Pagesos de Bovera fan una marxa lenta a Lleida per demanar ajudes per les afectacions a les oliveres del temporal Filomena

Organitzada per l'Ajuntament del poble i amb el suport dels sindicats ASAJA i JARC, hi van participar uns setanta vehicles

Després de les trobades que pagesos de Bovera afectats per la nevada del temporal Filomena i els sindicats ASAJA i JARC van mantenir a Bovera els passats diumenges 17 i 31 per planificar els propers passos per demanar ajuts per l'afectació a les oliveres, ahir van protagonitzar una marxa lenta per carrers de Lleida per exigir al Departament d'Agricultura que els atorgui ajuts directes per compensar els danys a les oliveres.

En la protesta hi van participar una setantena de vehicles, segons informa SomGarrigues, i també va comptar amb la participació dels presidents dels Consells Comarcals de les Garrigues, Jaume Setó, i del Segrià, David Masot. Els vehicles van sortir del Decathlon de la capital del Segrià i van dirigir-se fins a la seu dels serveis territorials d'Agricultura a Lleida, on es va entregar un document amb les seves demandes. La marxa lenta estava organitzada per l'Ajuntament de Bovera amb el suport d'ASAJA i JARC.

Els pagesos demanen al Departament d'Agricultura ajuts "directes i urgents" i critiquen que més d'un mes després de la nevada, encara no s'hagin convocat. També es queixen de la lentitud en l'avaluació dels danys als arbres per part de la conselleria.

El sindicat ASAJA Lleida va anunciar, a través del seu president, Pere Roqué, que tallaran cada diumenge la carretera C-12 a Flix "fins que rebem una resposta per part d'Agricultura". El primer d'aquests talls es preveu dur a terme el proper 21 de febrer, ja que aquest diumenge se celebren eleccions al Parlament.

Alguns dels participants a la marxa, al punt de sortida (foto: ASAJA Lleida).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa