Notícies

  Divendres, 19 de febrer de 2021

Xutem contra l'homofòbia i aturem la discriminació LGBTI

Avui, 19 de febrer és el Dia Internacional contra l'Homofòbia en el Futbol

La Generalitat de Catalunya, mitjançant la Direcció General d'Igualtat i la Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Física (SGEAF), i la Federació Catalana de Futbol, a més d'entitats i administracions de la comarca com l'Oficina Jove Garrigues i el Consell Comarcal de les Garrigues, se sumen un any més a la celebració del Dia Internacional contra l'Homofòbia en el Futbol, que es commemora el 19 de febrer. Aquesta jornada té l'objectiu de garantir els drets de totes les persones a gaudir d'una pràctica esportiva lliure de qualsevol tipus de discriminació per raó d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

El Dia Internacional contra l'Homofòbia en el Futbol es commemora el 19 de febrer, dia en què va néixer Justin Fashanu, primer futbolista en actiu que va fer pública la seva homosexualitat. Britànic, d'origen nigerià, Justin va cursar la majoria de la seva carrera esportiva en el futbol anglès i va arribar a jugar en més de cinc equips. En record a la memòria d'aquest jugador i amb l'objectiu de destacar la seva lluita i coratge, va néixer la iniciativa per impulsar la data del 19 de febrer com a Dia Internacional contra l'Homofòbia en el Futbol.

La Generalitat de Catalunya uneix esforços per difondre la campanya "Xutem contra l'homofòbia i aturem la discriminació LGBTI", i anima el sector esportiu, i concretament el món del futbol, a fer-ne la màxima difusió i denunciar qualsevol tipus d'agressió, insult, amenaça, xantatge o incitació a la violència o a la discriminació envers aquest col·lectiu dins i fora del terreny de joc.

Des de la SGEAF tornem a promoure la campanya amb l'etiqueta #XutemcontralHomofobia. Respectant en tot moment les mesures preventives i de seguretat per contenir el brot epidèmic de la pandèmia de Covid-19, animem clubs, esportistes i persones vinculades al món del futbol a promoure alguna acció reivindicativa contra la discriminació de les persones LGBTI i a difondre vídeos, fotografies i missatges amb el cartell a través de les xarxes socials fent ús de la citada etiqueta.

La Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia  vetlla per desenvolupar i garantir els drets de les persones LGTBI i evitar-los situacions de discriminació i violència, per assegurar que a Catalunya es pugui viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat. La Llei introdueix criteris d'acció positiva contra qualsevol tipus de discriminació per raó d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere en les activitats, esdeveniments i instal·lacions esportives.

La diferència i la diversitat enriqueix i transforma la societat, una transformació que s'ha de reflectir en el dret universal de gaudir de la pràctica de l'esport pels beneficis que suposa per a la salut. L'esport i l'activitat física formen part de la vida de moltes persones i suposa una part essencial del seu benestar. La jornada té l'objectiu de garantir els drets de totes les persones a gaudir d'una pràctica esportiva lliure de qualsevol tipus de discriminació per raó d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

El cartell de la jornada.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa