Notícies

  Divendres, 19 de febrer de 2021

Es manté el "gran gruix de les restriccions a causa de la covid-19" durant set dies més perquè la situació epidemiològica "no permet un relaxament més gran"

Com a novetats, obren les extraescolars a Infantil i Primària, es reprenen els caus, esplais i agrupaments escoltes i s'equipararà l'esport federat i els consells esportius perquè puguin entrenar més de sis persones i participar en les competicions

Aquest matí, el Procicat ha anunciat que manté el "gran gruix de les restriccions a causa de la Covid-19" durant set dies més. Tal com vam anunciar des d'aquesta emissora, el pròxim dilluns, 22 de febrer, s'havien d'anunciar noves mesures anticovid vigents a Catalunya, però han decidit mantenir les actuals amb una "certa flexibilització, molt limitada". Les novetats que s'han incorporat són les següents:

  • Poden tornar totes les extraescolars, però només a infantil i primària. Pel que fa a la resta de grups d'edat només estan autoritzades les que es fan dins del grup bombolla als centres escolars, com passava fins ara.
  • Els Caus, esplais i agrupaments escoltes també es poden reprendre.
  • L'esport federat podrà fer els entrenaments habituals i no limitats, com fins ara: "s'equiparà l'esport federat i els consells esportius pel que fa a poder entrenar amb més de sis persones i participar en les competicions permeses".

Durant una compareixença aquest matí, la consellera de Salut, Alba Vergés ha assegurat que la situació epidemiològica "no permet un relaxament més gran de les restriccions". Vergés ha reconegut que hi ha un estancament que ha frenat la baixada de la transmissió del virus, i que per això cal tenir "molta prudència". Segons Vergés, s'està analitzant si les noves variants del coronavirus poden fer pujar un cop més les pròximes setmanes els positius i també les hospitalitzacions.

Les noves mesures tindran una vigència, de moment, de set dies més.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa