Notícies

  Dilluns, 22 de febrer de 2021

La Coordinadora Garrigues per una eòlica i solar sostenibles organitza una jornada per explicar eines municipals per ordenar l’allau de projectes d'energies renovables

Tindrà lloc el 23 de febrer, a les 19 hores, i hi participaran Ramon Maria Arbós, alcalde de Tarrés, Jordi Nogué, alcalde de del Vilosell, i Gumer Parcerisas, alcalde d'Argençola (Anoia)

La Coordinadora Garrigues per una eòlica i solar sostenibles ha organitzat una jornada virtual informativa amb el títol 'Eines municipals per ordenar l'allau de renovables, que tindrà lloc demà, dimarts, 23 de febrer, a les 19 hores, en què s'explicaran els instruments d'ordenació urbanística que tenen avui en dia els ajuntaments per posar ordre a la gran quantitat de projectes de megacentrals eòliques i fotovoltaiques, "promogudes principalment per les grans empreses de l'oligopoli energètic i fons d'inversió internacionals", que s'estan planificant a les Garrigues i a altres comarques de Ponent, el campamp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

La xerrada comptarà amb una ponència tècnica a càrrec de l'arquitecte Xavier Zaragoza, i a continuació es donarà a conèixer l'experiència de tres municipis que ja han adoptat o preveuen adoptar mesures d'ordenació urbanística per regular la implantació de renovables al seu terme municipal. En aquest sentit, hi participaran Ramon Maria Arbós, alcalde de Tarrés, Jordi Nogué, alcalde de del Vilosell, i Gumer Parcerisas, alcalde d'Argençola (Anoia). Les inscripcions per participar-hi s'han de fer a través d'aquest enllaç.

La coordinadora considera la necessitat de fer un desplegament "racional i ordenat" d'aquestes energies, ara com ara, diuen, "totalment allunyat de l'allau indiscriminat de projectes que amenaça amb una massificació que, de fet, ja es produeix en alguns municipis".

L'entitat ha redactat el manifest 'Salvem la Serra de la Llena', que ja ha rebut més de 900 adhesions entre particulars, empreses i associacions. En aquest enllaç podeu consultar el manifest i model d'adhesió. La coordinadora, a més de realitzar xerrades i taules rodones amb experts, també preveu realitzar accions jurídiques com al·legacions, contenciosos, etc.

El cartell de la xerrada.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa