Notícies

  Dilluns, 22 de febrer de 2021

Alumnes de l'escola Manuel Ortiz revegeten la llera del riu Femosa a Juneda

Seguint les normes de protocol covid, els infants van plantar més de 300 exemplars de 20 espècies diferents de vegetació autòctona de ribera

El passat divendres, 19 de febrer, l'alumnat de l'Escola Manuel Ortiz de Juneda va participar en una jornada de revegetació de la riba de la Femosa a Juneda. Per torns i seguint les normes de protocol covid, els infants van plantar més de 300 exemplars de 20 espècies diferents de vegetació autòctona de ribera (plantes, arbusts i arbres). La plantada de salzes, freixes, lliris, etc. va discórrer en una alegre i distesa jornada matinal compartida entre professorat i alumnat, i segons informen des de l'ADPN La Banqueta, tenia un doble objectiu: per una banda, apropar els infants a aquest curs fluvial, i, per altra, millorar l'estat actual del riu.

L'actuació va ser organitzada conjuntament entre l'escola, el Camp d'Aprenentatge de Juneda, l'Associació La Banqueta i l'Ajuntament. També  comptava amb el vistiplau i el suport de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que va assumir el cost del planter, tot plegat, coordinat sota la direcció d'Adrià Masip.

La Femosa naix a les serres de l'Urgell i de la Conca de Barberà, passa pel nord de la comarca de les Garrigues i finalment entra al Segrià per desembocar al riu Segre. La longitud del curs fluvial és de 54 quilòmetres i la superfície de conca, de 34.270 hectàrees. Després dels aiguats d'octubre de 2019 diverses entitats de les Garrigues van unir esforços per exigir un major reconeixement i una millor gestió d'aquest riu mitjançant un manifest, que ha comptat ja amb el suport de vuit ajuntaments.

La jornada ha servit per sensibilitzar l’alumnat vers la importància de la Femosa i millorar l’estat actual del riu. (foto: La Banqueta/JR).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa