Notícies

  Dijous, 24 d'abril de 2014

Presenten a les Borges el llibre 'L’exèrcit Popular Català. 1969-1979. La Casa', d'Oriol Falguera

L'acte tindrà lloc aquest dijous, 24 d'abril, a les 20 hores, a la cafeteria Slàvia

La cafeteria Slàvia de les Borges Blanques acollirà aquest dijous, 24 d'abril, a les 20 hores, la presentació del llibre L'exèrcit Popular Català. 1969-1979. La Casa, d'Oriol Falguera i editat per Rafael Dalmau, Editor. A l'acte de presentació d'aquest llibre, a part de l'autor i de l'editor, es comptarà amb alguns dels protagonistes dels fets que s'expliquen: Aleix Renyé, Carles Sastre i Pere Culleré.

Es tracta d'un treball de molts anys d'invesgitació de Falguera (Mollet del Vallès, 1972), que completarà els coneixements sobre el grup clandestí ÈPOCA (que va estar actiu entre els anys 1969-1979) després dels treballs anteriors, concretament ÈPOCA, l'exèrcit a l'ombra, i de les memòries d'Àlvar Valls.

El llibre explica un dels episodis polítics més ignorats i ocults dels últims anys del franquisme i dels primers anys de l'anomenada "Transició" a Catalunya com va ser l'existència d'una organització secreta que es proposava ser el nucli embrionari de la institució militar catalana i que amb aquest fi va desplegar un aparell humà i organitzatiu sofisticat i basat en la dedicació professional dels seus membres. Aquest grup armat va ser batejaT per la policia espanyola amb el nom d'ÈPOCA (Exèrcit Popular Català) i conegut al seu moment en relació amb l'anomenat "cas Bultó", "cas Viola" o "cas Batista i Roca". Aquesta lluita clandestina va encarnar durant els anys setanta la idea de continuïtat de les seccions militars dels partits independentistes seguint la línea del Front Nacional de Catalunya, Nosaltres Sols i Estat Català. "La Casa" és el nom amb què els seus integrants anomenaven la organització.

A partir d'una acurada recerca, amb correspondència, esquemes i apunts que permeten explicar la part del naixement i el desenvolupament del grup armat, el llibre descriu com a principi dels setanta ÈPOCA pren cos i es constitueix com un front armat independentista.

El cartell de la presentació.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa