Notícies

  Dijous, 24 d'abril de 2014

Presenten a les Borges el nou programa català de promoció de l’oleoturisme

Amb aquesta iniciativa es pretén aprofitar el potencial del sector de l'oli com a dinamitzador turístic pel territori que en produeix

El Centre d'Empreses Innovadores de les Borges Blanques ha acollit avui la presentació del nou programa de la Generalitat de Catalunya que pretén aprofitar el potencial del sector de l'oli com a dinamitzador turístic pel territori que en produeix.

L'acte, que ha comptat amb la presència del secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, la directora general de Turisme, Marian Muro, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Juli Muro i l'alcalde borgenc, Enric Mir, entre d'altres autoritats del Segrià i les Garrigues, ha servit per presentar els resultats del primer estudi del programa que ha detectat 92 productors amb potencial turístic important, entre els que ja n'hi ha una quarantena amb iniciatives turístiques que han començat a treballar per fer una promoció conjunta dels tastos, visites amb idiomes, activitats i la millora de la senyalització, entre d'altres.

Segons ha explicat el secretari d'Empresa, el Govern ha detectat que l'oferta turística catalana relacionada amb aquest món té potencial i per això desenvoluparà un producte que sigui atractiu i que compti amb la implicació del sector i dels territoris perquè es converteixi en un nou atractiu per a Catalunya. Torres ha afirmat que el creixement econòmic que està proporcionant el nou turisme d'experiències i tradicions a les comarques d'interior, suposa una oportunitat que no podem desaprofitar.

Al seu torn, l'alcalde de les Borges ha destacat la necessitat d'implicar tots els agents institucionals, els principals privats i els socials en la promoció d'una oferta conjunta del territori, que despertí l'interès dels amants de les tradicions, els paisatges i la bona cuina, entre d'altres atractius culturals. En aquest sentit ha remarcat la bona repercussió que estan aconseguint del territori, gràcies a les presentacions firals de cada any i ha agraït al Govern que tingui les Borges com la "Capital Verge Extra" de Catalunya.

El president del Consell Comarcal, Juli Muro, ha destacat que el programa del Govern sobre l'oleoturisme a Catalunya és el resultat d'una proposta del mateix territori, ja que les Garrigues ja feia temps que demanava un projecte com aquest, en una comarca amb gairebé un 90% de la seva economia dedicada al sector agroalimentari.

Després de la presentació d'un panell d'experiències davant d'un centenar de representants de les empreses turístiques i agroalimentàries d'arreu de Catalunya, la comitiva s'ha desplaçat cap a Arbeca, per a visitar-hi la Cooperativa i el poblat iber dels Vilars, on ha finalitzat la jornada.

Imatge de la presentació al CEI Borges (foto: Ajuntament de les Borges)
Visita a la Cooperativa d'Arbeca (foto: Ajuntament de les Borges)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa