Notícies

  Dilluns, 22 de març de 2021

L'incendi forestal de Senan afecta terrenys del terme municipal de Fulleda

Es va donar per estabilitzat ahir a la nit, i els Bombers hi continuen treballant per refrescar el perímetre cremat; l'incendi hauria afectat unes 30 hectàrees la majoria de zona forestal arbrada

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant per refredar i apagar l'incendi forestal a la serra de Senan, a la Conca de Barberà, que ha afectat terrenys dels termes municipals de Senan, Fulleda i de l'Espluga de Francolí, i que es va donar per estabilitzat ahir diumenge a la nit, cap a les 22.30 hores.

Els Bombers van rebre l'avís del foc ahir diumenge, a les 12.19 hores, quan avançava per una carena, a contravent, entre la zona de Puig Coniller i el cap de la Serra. Fins al lloc s'hi van activar, en total, una trentena de dotacions dels Bombers amb camions d'aigua i vehicles lleugers de coordinació i de comandament, unitats del GRAF (Grup d'Actuacions Especial), dels EPAF (Equip de Prevenció Activa Forestal) i tres mitjans aeris (helicòpter bombarder i dos avions de vigilància i atac) de suport.

Aquest dilluns al matí, per acabar d'apagar la superfície, un helicòpter bombarder i dos de vigilància i atac s'han incorporat a l'incendi. Els treballs es concentren en el flanc dret, que tot i l'absència de flama encara està molt calent. A les tres dotacions de mitjans aeris s'hi sumen 24 de terrestres que refresquen el perímetre cremat.

No hi ha nuclis habitats propers ni masies aïllades a la zona de l'incendi, per la qual cosa no ha estat necessari fer cap desallotjament preventiu. Segons dades provisionals del cos d'Agents Rurals l'incendi hauria afectat unes 30 hectàrees la majoria de zona forestal arbrada. L'incendi afecta terrenys dels termes municipals de Senan, Fulleda i de l'Espluga de Francolí.

Fins al lloc de l'incendi també s'hi han desplaçat efectius del dels Mossos d'Esquadra, dues patrulles i l'helicòpter del cos d'Agents Rurals, cinc unitats de les ADF (Associacions Defensa Forestal) i una ambulància del SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques) amb caràcter preventiu.

Segons els Bombers, es tracta de l'incendi més destacat d'aquest any.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa