Notícies

  Dilluns, 28 d'abril de 2014

Gastronomia i tast d’oli al Curs d’Oleoturisme a les Garrigues

Un estudi de la Generalitat destaca el potencial de l’Oleoturisme als territoris d’interior

Aquest dilluns, 28 d'abril, es durà a terme la tercera sessió del Curs d'Oleoturisme a les Garrigues. Es farà al Centre Cívic de la Granadella i tractarà sobre la gastronomia de l'oli d'oliva verge extra i el tast professional d'oli, així com el seu valor en la gastronomia mediterrània i en la salut humana.

La jornada es dividirà en dues sessions, de dues hores cada una. La primera sessió correspondrà a un tast tècnic d'oli d'oliva i anirà a càrrec de Marcel Vidal, membre del Panell de Tast d'Olis de Catalunya, i la segona sessió sobre gastronomia de l'oli anirà a càrrec del responsable de l'empresa d'oli Oleum Flumen, Martí Terés.

El curs, que és organitzat conjuntament entre l'ECA de les Borges Blanques i l'Associació pel Foment del Turisme a les Garrigues, amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Granadella, naix amb la finalitat de formar les empreses en la cultura de l'oli i les tècniques per crear productes turístics.

L'activitat formativa té una durada de 25 hores repartides en 6 sessions entre els mesos de març a setembre i compta amb 30 inscrits. Les classes s'imparteixen alternadament en els municipis de les Borges Blanques i de la Granadella.

D'altra banda, el passat dijous, 24 d'abril, la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya va presentar un estudi a les Borges Blanques sobre l'Oleoturisme a Catalunya en el qual destaca que "l'Oleoturisme és un producte turístic amb un gran potencial de creixement que, a més, pot afavorir el desenvolupament econòmic i territorial d'algunes comarques".

Aquest estudi, a més, destaca la necessitat de "realitzar accions formatives: per dur a terme una formació diversa que abasti aspectes com l'aprofundiment en el coneixement de la cultura de l'oli, la formació en atenció al client, o la promoció de l'oleoturisme, especialment a través de les xarxes socials", aspectes que es tracten durant les vàries sessions d'aquest curs.

Una sessió anterior del curs (foto: Aj. de la Granadella).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa