Notícies

  Dijous, 25 de març de 2021

La Coordinadora Garrigues per una eòlica i solar sostenibles organitza una jornada per debatre la compatibilitat de la massificació de parcs solars i eòlics amb el patrimoni i el turisme

Tindrà lloc el dimarts, 30 de març, a les 19 hores, en format virtual

La Coordinadora Garrigues per una eòlica i solar sostenibles ha organitzat, en col·laboració amb l'Associació pel Foment del Turisme a les Garrigues, una jornada de debat amb el títol 'Massificació de renovables, patrimoni i turisme. Compatibles?', en la qual es debatrà la massificació en determinades comarques de centrals d'energies renovables, principalment eòlica i solar, i la seva compatibilitat amb el patrimoni natural i cultural i amb el turisme.

La xerrada tindrà lloc el dimarts, 30 de març, a les 19 hores, en format virtual i inclourà les intervencions de Rafael López-Monné, professor de Geografia de la URV i fotògraf; Tomàs Cusiné, president de la DO Costers del Segre i de la Ruta del Vi de Lleida; Montse Coberó, directora dels serveis tècnics de Ruralcat; i Ariadna Boixader, directora de l'agència de viatges Olea Soul. La presentació i moderació de la xerrada anirà a càrrec de Txell Bonet, periodista. Les inscripcions per participar-hi es poden fer en aquest enllaç.

La Coordinadora també ha redactat el manifest 'Salvem la Serra de la Llena', que ja ha rebut més de 1.200 adhesions entre particulars, empreses i associacions. En aquest enllaç hi ha el manifest i model d'adhesió.

L'entitat considera la necessitat de fer un desplegament racional i ordenat d'aquestes energies, ara com ara, totalment allunyat de l'allau indiscriminat de projectes que amenaça amb una massificació que, de fet, ja es produeix en alguns municipis.

Els molins de la serra del Vilobí, a Tarrés

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa