Notícies

  Dimecres, 31 de març de 2021

Unió de Pagesos demana als Mossos "seguretat per als ramaders davant les entrades il·legals a les granges de les Garrigues i celeritat en la identificació dels responsables"

La setmana passada, "van resultar afectades amb danys tres granges de les Borges, els Omellons i Arbeca per entrades il·legals i pintades amb amenaces als ramaders"

Ahir dimarts, 30 de març, Unió de Pagesos va demanar als Mossos d'Esquadra "protecció i seguretat per als ramaders davant les entrades il·legals a les granges, així com la màxima celeritat en la identificació dels responsables, després que la nit del 26 al 27 de març van resultar afectades tres granges de les Garrigues per aquestes accions". El sindicat, que ja va condemnar aquestes accions públicament a través de les seves xarxes, va traslladar la urgència d'aquestes demandes en una reunió mantinguda amb el cap dels Mossos d'Esquadra i la Unitat de Medi Ambient de la regió policial de Lleida per tractar aquesta qüestió a la seu de la Gestió Agroramadera de Ponent (GAP Cooperativa) ahir a Juneda.

Durant la reunió, els Mossos es van comprometre a "intensificar la vigilància a les granges i a seguir els indicis de què disposen per identificar els autors, amb l'objectiu que no es repeteixin les entrades il·legals i els danys, tant als animals com a les instal·lacions, així com en mantenir el contacte i intercanviar informació amb els representants d'Unió de Pagesos amb la mateixa finalitat".

Entrades il·legals a granges de les Garrigues
 
Segons explica Unió de Pagesos, la passada nit del divendres, 26 de març, "van resultar afectades amb danys tres granges de les Garrigues per entrades il·legals i per pintades amb amenaces". En una de les explotacions, al terme de les Borges Blanques, van aviar 200 parelles de perdius roges, de línia pura i autòctones de la península, mentre que en una altra de porcí al municipi dels Omellons van tallar els cables de l'antena de comunicacions de la granja. En una tercera, a Arbeca, també de porcí, van fer pintades a l'edifici amb missatges amenaçadors contra els ramaders.
 
Unió de Pagesos també reclama al nou Govern que "s'ha de constituir que prioritzi l'aprovació del règim sancionador per aquestes accions il·legals". Després de reclamar-ho Unió de Pagesos, el Govern va aprovar el 29 d'octubre del 2019 la tramitació de l'establiment d'un règim sancionador específic per a les entrades il·legals a les explotacions agràries, amb sancions proporcionals respecte dels perjudicis causats.
 

Unió de Pagesos es va reunir ahir amb els Mossos a Juneda per tractar la situació de les entrades il·legals a les granges (foto: Unió de Pagesos).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa