Notícies

  Dijous, 1 d'abril de 2021

La plataforma contrària a Nova Tracjusa recorrerà la concessió de l'autorització ambiental a la planta

A més, també preparen mobilitzacions, que es concretaran en la propera trobada de l'entitat

La Plataforma Aturem la Incineradora a Juneda, en la roda de premsa que va oferir ahir dimecres, va anunciar que presentarà un recurs de reposició contra l'atorgament de l'autorització ambiental al projecte de Nova Tracjusa per part de la Ponència Ambiental, que depèn de Territori i Sostenibilitat. També posaran en marxa diferents accions com ara protestes per intentar evitar que el projecte acabi tirant endavant, davant els efectes que pot comportar per a la salut dels veïns de l'entorn, segons assenyalen. Els opositors remarquen que, amb la tramitació, "no queda cap dubte que es tracta d'una incineradora". Des de la plataforma acusen el conseller Damià Calvet de "tracte de favor" cap als promotors i lamenten que l'autorització s'hagi aprovat "quan el Govern està en funcions", segons informa SomGarrigues.

L'entitat també preveu traslladar-ho al contenciós administratiu, ja que consideren que "per la via legal també és possible aturar el projecte". A més, també preparen accions reivindicatives com ara manifestacions o la penjada de pancartes, que s'acabaran de concretar en una reunió de la plataforma.

Des de la plataforma han assegurat que el projecte de Nova Tracjusa compta amb un "ampli rebuig" per part dels veïns de la zona pels efectes que la seva activitat pot comportar per a la salut de les persones."No es pot justificar que ens facin malbé el territori justificant-ho amb la necessitat de tractar purins" perquè "hi ha altres alternatives" que no afectarien la salut dels veïns, han indicat.

Les instal·lacions de Tracjusa, a Juneda.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa