Notícies

  Dimarts, 6 d'abril de 2021

Creu Roja de les Garrigues ha atès 1.249 persones des de l'inici de la pandèmia

19 voluntaris de la comarca han ajudat des de l'inici de la pandèmia "la nostra acció ha estat d'un 90% en ajuda humanitària per cobrir les necessitats bàsiques amb productes alimentaris, lots d'higiene personal o de neteja a la llar"

Des de l'inici de la pandèmia al març de l'any passat, Creu Roja Garrigues ha atès 1.249 persones "la nostra acció ha estat d'un 90% amb ajuda humanitària per cobrir les necessitats bàsiques de les persones de la nostra comarca amb productes alimentaris, lots d'higiene personal o de neteja a la llar", explica la coordinadora de Creu Roja Garrigues, Laia Arbós. A més d'això, "també hem repartit més de 70 targetes econòmiques perquè els usuaris puguin anar a comprar menjar".

Per a poder dur a terme aquesta tasca, Arbós assenyala que "un total de 19 voluntaris/àries de la nostra assemblea ha realitzat més de 276 hores d'acció voluntària". A més d'això, tal com apunta Arbós, "hem donat suport a l'hora de gestionar les cues al Pavelló de l'Oli durant els cribratges massius que es van fer al mes de gener, i també vam repartir mascaretes a la població quan les Garrigues tenia un alt índex de rebrot", tal com vam explicar des d'aquesta emissora

Actuació de la Creu Roja a la demarcació de Lleida

Des de l'inici de la pandèmia, ha augmentat un 30% el nombre de noves persones ateses per Creu Roja a la demarcació de Lleida fins a arribar a un total de més de 74.000. D'aquestes, 33.514 han estat ateses en l'àmbit d'atenció humanitària, s'han efectuat 22.488 entregues de primera necessitat, s'han repartit 2.693 targetes de prepagament per a alimentació (per a la compra de producte fresc) i 815 lots de suport social.

En l'àmbit de la salut, Creu Roja Lleida explica que han realitzat 13.304 trucades de seguiment i promoció de la salut i han repartit 150.000 mascaretes. A més d'això, també apunten que "s'han gestionat dos dispositius residencials per a contactes estrets de pacients amb Covid-19 amb 99 places en total. També hem ofert suport logístic a tres dispositius més per a persones amb risc d'exclusió residencial".

Pel que fa a l'ocupació, Creu Roja Lleida assenyala que "s'han atès a 468 persones amb les quals s'ha dut a terme 3.659 accions d'informació, orientació i acompanyament laboral". En l'àmbit educatiu, Creu Roja Joventut "ha atès a 737 persones i s'han realitzat 2.542 accions de reforç escolar, seguiment i suport educatiu i psicoemocional.

Per a dur a terme totes aquestes accions, Creu Roja explica que "hem necessitat un total de 342 voluntaris/àries de l'entitat que han realitzat 5.930 hores d'acció voluntàries per donar resposta a l'activitat generada durant la pandèmia". A més, "també hem comptat amb la col·laboració de 44 empreses lleidatanes i amb les aportacions dels 17.000 socis/es".

Finalment, pel que fa a l'impacte econòmic, el primer any del Pla Creu Roja Respon a la demarcació de Lleida ha estat de gairebé un milió d'euros, "essent la cobertura de necessitats bàsiques de les persones on s'hi ha destinat més recursos", segons expliquen.

Voluntaris de la Creu Roja de les Garrigues en una de les accions d'ajuda humanitària (foto: Creu Roja Garrigues).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa