Notícies

  Dimarts, 13 d'abril de 2021

Denuncien un veí de l'Espluga de Francolí com a presumpte autor de l'incendi forestal de la Conca de Barberà

El foc, que va afectar els termes de Senan, l'Espluga de Francolí i Fulleda, va cremar en total 43 hectàrees de terreny

Agents dels Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Valls van denunciar penalment un home de 69 anys i veí de l'Espluga de Francolí, com a presumpte autor d'un delicte d'incendi per imprudència greu.

La investigació es va iniciar arran de l'incendi forestal del passat 21 de març i que va cremar 43,27 hectàrees de terreny, gairebé la seva totalitat de zona forestal (41,46ha) i 1,81ha de terreny agrari. L'incendi va suposar l'activació de nombroses dotacions de bombers per extingir-lo.

Un cop es va poder apagar, agents rurals i mossos van obrir investigació per aclarir l'origen de les flames. Mitjançant la investigació tècnica del Cos d'Agents Rurals i també d'altres gestions d'investigació policial, es va poder determinar que el foc havia començat en una finca agrícola situada a l'Espluga de Francolí.

Les indagacions posteriors van comprovar que el responsable de la finca hauria fet una crema de restes vegetals sense autorització i que aquesta crema es va descontrolar i va afectar la massa forestal propera a la finca.

El foc va afectar massa forestal de tres municipis diferents: Senan (0,62ha) i l'Espluga de Francolí (35,04ha) a la Conca de Barberà, i Fulleda (7,61ha) a les Garrigues. Les dotacions de Bombers van treballar durant dies fins que el foc es va donar completament per extingit.

Un cop identificat el presumpte autor per imprudència de l'incendi, els investigadors van citar-lo per declarar a comissaria i van lliurar l'atestat policial al jutjat coneixedor del cas.

L'incendi forestal de la Conca de Barberà (foto: Bombers).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa